Slik. Dit zijn de systeemeisen om GTA V in 4K te draaien

GTA-5-PC-4K
Grand Theft Auto V voor de PC staat voor de deur, dus is het hoog tijd dat Rockstar de systeemeisen bekend maakte, waaronder de hardware die je moet hebben om de game in oogstrelend 4K te kunnen draaien. Dat wordt overwerken dit weekend.

Kevin Hoare, baas van Rockstar Toronto, onthulde vandaag hoe je GTA V soepel kunt spelen in 4K modus met 30 frames per seconde. Daarvoor heb je minimaal een AMD HD 7870 of Nvidia GTX 760 met 2GB videogeheugen nodig. Als je echter de stap naar 60fps wilt maken, zul je een ‘high-end sli/Crossfire setup’ moeten hebben. Verder wijdt Rockstar hier niet over uit.

Minimale systeemeisen
Voor de normale stervelingen onder ons die geen dikke gaming PC in huis hebben staan, maakte Rockstar eerder dit jaar de minimale systeemeisen bekend van GTA V. De minimale hardware die je in huis moet hebben is een Intel Core 2 Quad Q6600, of een AMD Phenom 9850 quadcore-processor die beide 4GB aan werkgeheugen moeten hebben. Op grafisch vlak zal er een Nvidia Geforce 9800 GT of een AMD Radeon HD 4870 in je PC moeten zitten, die minimaal 2GB aan geheugen heeft.

Als je jezelf er nog even aan wilt herinneren waarom je zo lang hebt moeten wachten op GTA V, kun je onderstaande trailer bekijken die de game in prachtig 60fps op de PC toont. Op 14 april is de game beschikbaar.

[gv data=”LwafSR8uGj8″][/gv]

20 reacties

   • @sportstand: Onzin, voor rond de 1000 euro heb je een prima game systeem waar je deze game prima in 4k kan spelen, zie tweakers: http://tweakers.net/reviews/3930/4/desktop-best-buy-guide-maart-2015-mainstreamgamesysteem.html
    Het lijkt me wel verstandig om en iets sneller systeem te kopen dan wat me adviseert bij rockstar, maar dat is bovenstaand systeem ook.
    Zelfs een systeem met twee 980’s is geen 6000,- euro, dat is echt een belachelijk hoog bedrag. Tel nog een kleine 1000 euro op bij bovenstaand systeem om dat soort hardware te krijgen. Probeer het zelf maar in de pricewatch van tweakers.net.

    • @gop1: Ik ken het, heb ook die laptop. fijn ding voor het matlab/catia/studerern, maar idd tergend traag met opstarten. binnenkort ga ik al die hp meuk eraf gooien en misschien zelfs aan de linux…

     • @mrB: Oh nog iemand met hetzelfde dus. Ik ken een hoop mensen met dezelfde laptop, maar die hebben dit probleem niet.

     • @gop1: ik zou cleaner downloaden , goed onderhoudsprogamma en gratis.
      Kun je ook heel erg makkelijk je opstart processen controleren, vaak staat er zooi tussen die niets toevoegt maar wel slurpt van je geheugen en opstarttijd.
      Ook zou ik adw cleaner downloaden , due controleert je browser op overbodige toolkits.
      En als laatste malware bytes free.
      http://www.filehippo.com
      Kun je alles wel vinden behalve adw.

    • @gop1: het traag opstarten heeft voornamelijk te maken met je HDD.. Als je een update wil doen aan je computer dan raad ik een SSD aan in de plaats. Je zal merkbaar het verschil in snelheid zien.

     Als PC onderdelen etc je interesseren: linustechtips op youtube en de website tomshardware 😉

    • @gop1: Hang af van welke i7 het is;) zit veel verschil in prestaties. Het is perfect mogelijk dat een i5 sneller is (ik denk bv aan de i54690k zeker als die wat OC’ed is)

   • @sportstand: Hoe kan het dat je zoiets zegt? Bovenstaande specs heb je voor onder de 1000 euro gemakkelijk.. GTX760 = vorige generatie en echt al oud, 2GB aan RAM? tegenwoordig is 8GB de standaard (dat kost niet boven de 70euro.. volgens mij kan je zelfs geen DIMM meer kopen van 2GB) etc etc..

    Compleet onjuist dus wat jij hier komt te vertellen. Een huidige generatie PC met SLI/crossfire set up kost mss 1700 euro (meer afhankelijk van de gpu? maar een GTX970 heb je nu voor 350 euro dus x2 is 700 euro en dan heb je nog 1000 euro voor al de rest wat meeeer dan voldoende is)

    6000 euro man man man… :/

     • @sportstand: dan nog kun je er met 6000 euro minstens twee kopen. Ik heb niet zo graag van die figuren die denken alles te weten en dan maar onzin verkopen als de waarheid;)

      i7 betekent ook niets.. 256GB SSD? een SSD van de allernieuwte generatie met 256GB heb je al voor 150 euro.. Informeer eerst jezelf voor je onzin verkoopt.

      Fijn weekend

     • @hehehehe: Ik kan het niet meer met je eens zijn dan dit! Onjuiste informatie die op zo’n toon naar buiten wordt gebracht is een doorn in het oog van de onwetende consument..

 1. Jammer dat de gameplay keihard sucked, miss hadden ze daar de focus op moeten leggen ipv die popi-graphics zooi van tegenwoordig. Kunnen ook meer mensen er lol aan beleven. En als je hier al een pc van een paar duizend euro voor in elkaar schroeft en het valt tegen voel je je echt in de aap gelogeerd. En die overrated 4k onzin, op full-hd ziet het er ook prima uit, en heb je lang niet zo’n zware configuratie nodig. Over een paar jaar speel je met een mid-range videokaart van 300 euro makkelijk deze game op 4k.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *