Slim horloge van Google komt ‘over enkele maanden’

Slim horloge van Google - impressie
De smartwatch van Google is dichterbij dan gedacht.

Net als Samsung, Sony, Microsoft en Apple zou Google haar zinnen hebben gezet op een smartwatch. Want nieuwe trend. Vijf maanden geleden dook er al een patentaanvraag op, waarin een horloge met onder de klok een aanraakscherm was te zien. Nu meldt de Wall Street Journal, doorgaans betrouwbaar qua techgeruchten, dat de ontwikkeling inmiddels is afgerond. De Google Smartwatch is klaar.

De productie zou daarom binnen enkele maanden van start kunnen gaan en al in de eerste helft van 2014 in de winkels webshops kunnen liggen. Verder claimt de zakenkrant dat hij op Android zal draaien (shocker!) en een diepe intergratie met Google Now kent, de dienst die zich opwerpt als een intelligente persoonlijke assistent.

Een groot deel van het onderzoek naar een functionele smartwatch zou naar energiezuinigheid zijn gegaan. Concurrerende smartwatches gaan soms 25 uur (Samsung) of drie dagen (Sony) mee, en dat probleem is Google dus van plan te teckalen. Hoe, is nog onbekend, maar het maakt ons wel nieuwsgierig. Wordt het de advertentieboer die ons een functionele smartwatch geeft die écht goed werkt?

Eén reactie

  1. Ik heb nu een Pebble waar ik prima tevreden over ben, zodra je een goeie smartwatch draagt ben je verkocht zeg maar.

    Als google hem zo als de mockup hierboven op de markt brengt sta ik vooraan om hem te kopen, mooi ding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *