Slimme thermostaat van Nest nu verkrijgbaar in Nederland

Slimme thermostaat van Nest nu verkrijgbaar in Nederland
Nest heeft zijn slimme thermostaat in Nederland uitgebracht. Maar wat kan je er eigenlijk mee?

Het door Google opgekochte Nest Labs ($3,2 miljard) maakt van suffe apparaten als thermostaten slimme devices. De Nest-thermostaat leert zichzelf op welke temperatuur een gebruiker zijn huis het liefst heeft en regelt dit vervolgens automatisch. Het apparaatje kan middels een app worden aangestuurd, al is dit volgens Nest niet per definitie nodig. Dankzij bewegingssensoren weet hij zelf of er mensen thuis zijn. Zodra de thermostaat een week lang in je huis hangt, zal het voorspellen wanneer de bewoners thuis zijn. Hierdoor kom je een warm huis binnen zonder dat je dit aangegeven hebt.

Slimme thermostaat van Nest nu verkrijgbaar in Nederland

Het rookalarm dat Nest Labs ontwikkelde, zou minder irritant moeten zijn dan een traditioneel alarm: in plaats van harde piepjes licht het op in felle kleuren en laat het een menselijke stem horen. Door met een arm te zwaaien stopt het alarm.

Vanaf vandaag zijn de Nest-producten verkrijgbaar in meer dan 90 winkels – en online – via Coolblue, Dixons, Google Play, iCentre en Media Markt. De Nest Learning Thermostat heeft een prijs van €219. De optionele Stand wordt apart verkocht voor €35. Nest Protect: Smoke + Carbon Monoxide Alarm zal beschikbaar zijn in twee verschillende versies – bedraad (230V) en op batterijvoeding – en heeft een verkoopprijs van €109.

[lg_folder folder=”Nest/thermostaat_rookmelder/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *