Sms-verkeer T-Mobile met 41% gedaald


In ander nieuws: er hangt een afbeelding van WhatsApp-ceo Jan Koum op de dartboards in de kantine van T-Mobile.

Uit de kwartaalcijfers van KPN bleek onlangs al dat het aantal sms’jes daar met 44 procent was afgenomen, en bij T-Mobile is het niet veel anders. Het sms-verkeer daalde er met 41 procent. Tegelijkertijd nam het dataverbruik op hun netwerk met 50 procent toe, waarbij T-Mobile opmerkt dat 45 procent van het totale dataverkeer in Nederland via de provider loopt.

Ook aan belverkeer verdienen ze steeds minder, want dat nam in Q1 met 8 procent af. De telco wist het kwartaal wel nipt met een winst van 0,9 procent af te sluiten en hield onder de streep 114 miljoen euro over. Tegelijkertijd daalde de omzet met 6,7 procent naar 393 miljoen euro, zo vernamen we zojuist via een gratis berichtje op Viber.

T-Mobile zegt wel meer te gaan inspelen op “de behoefte aan meer data en de wens van klanten om meer transparantie en flexibiliteit.” Dit werd onlangs al deels waargemaakt met een nieuwe abonnementsvorm waarbij klanten hun eigen abonnement samenstellen in vier eenvoudige stappen en er geen automatische koppeling meer is tussen belminuten en MB’s. Zoals het hoort, anno 2013.

Nog geen reacties

  1. Vind 41 procent (of 44 procent) eigenlijk nog meevallen.. dit is een vergelijking met Q1 van 2012 neem ik aan? Al zal deze trend al een paar jaar gaande zijn.

    Ik blijf overigens trouw sms’en!1!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *