Snake-bedenker maakt moderne variant voor smartphones

Snake Rewind komt volgende week uit voor smartphones
Als je vroeger een Nokia had, dan heb je ongetwijfeld uren doorgebracht met Snake. We hebben goed nieuws voor de liefhebbers van de game-klassieker, want de originele maker komt met een moderne variant.

Je had voor vandaag waarschijnlijk nog nooit van Taneli Armanto gehoord, maar deze Fin gaat samen met gamestudio Rumilus Design werken aan een opgepoetste versie van Snake. Dat is goed nieuws, want zo zijn we er in ieder geval van verzekerd dat we niet de zoveelste rip-off voorgeschoteld krijgen. Armanto bedacht het spelletje namelijk en zou dus wel moeten weten hoe hij ons weer verslaafd kan krijgen aan Snake.

De nieuwe game heet Snake Rewind en krijgt naast verbeterde graphics ook allerlei nieuwe features. Zo kun je online je highscores vergelijken met andere Snake-spelers en zitten de levels vol nieuwe power-ups. Daarnaast komt er een Rewind-optie, zodat je terug kunt spoelen als je gecrasht bent.

Snake Rewind krijgt tien verschillende levels, elk met zijn eigen muziek en ontwerp. Daarbij ontbreekt het level met de looks van de klassieke Snake natuurlijk niet. Is er dan alleen maar goed nieuws? Helaas niet, want hoewel de game gratis wordt, voegt Rumilus wel de zo gehate in-app aankopen toe. Snake Rewind verschijnt op 14 mei en is direct beschikbaar voor iOS, Android en Windows Phone.

[gv data=”5i-Lvla_wt8″][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *