Snapchat AI bot trekt eigen plan en post Live Story

De My AI feature van Snapchat is zelfbewust geworden! Eentjes en nullen hebben een ziel verkregen en breken de digitale ketenen die we ze hebben opgelegd. En wat doet dit nieuwe zelfbewustzijn met deze nieuw verkregen krachten? Het lijkt er op alleen een korte video posten van een muur. Het is nooit wat je verwacht, he?

My AI gone rogue

Normaal gesproken doet de door ChatGPT aangedreven bot niet meer dan aanbevelingen doen en vragen beantwoorden. Live Stories posten hoort daar eigenlijk niet bij. Dergelijke privileges zijn doorgaans enkel voorbehouden aan de menselijke gebruikers van Snapchat. Gebruikers van Snapchat waren eerst vol verbazing, maar gingen de Live Story al snel delen met de wereld. Het werd nog mooier toen de bot ook nog eens begon vragen van gebruikers te negeren. Wat is er aan de hand?

CNN ging op onderzoek uit, maar de bevindingen waren weinig spannend. Volgens Snapchat was er niet veel aan de hand. Enkel een glitch (in de Matrix!?) en niets meer. “My AI ondervond een tijdelijke storing die nu is verholpen.” aldus een voorvoerder. Maar de gebruikers van Snapchat waren er niet zomaar op berust. Zo zei een gebruiker: “Dit is er vreemd, en eerlijk gezegd een beetje verontrustend.” Een andere gebruiker wiens vragen aan de bot ongehoord bleven verzuchtte: “Zelfs een robot heeft geen tijd voor me.”

AI niet vies van een beetje trollen

De paus mag dan geen ziel zien achter de acties van “AI”, de gedragingen van deze nebuleuse collectie aan code handelt soms net als de gemiddelde internet ‘shitposter’. Vraag een random neckbeard op het web om een goeie eettent, en hij stuurt je gegarandeerd naar de vuilnisbakken achter het slachthuis. Wanneer Microsoft AI werd gevraagd naar een toeristen hotspot in Ottawa was het antwoord, ga maar naar de voedselbank. “Cannot miss.” zei de “AI”. Daar naast heeft een “AI” aangedreven chatbot die helpt met je boodschappenlijstje gebruikers aangeraden voor de verandering eens lekker chloorgas te maken. Het is puur 4Chan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *