Snelste privé-jet ter wereld: Spike Aerospace S-512

Auteur: , 3 Reacties
Spike Aerospace S-512

Tijd is geld in het zakenleven en daarom komt vliegtuigbouwer Spike met 's werelds eerste supersonische privé-jet.

Het staat allemaal gepland voor 2018, dus het duurt nog even voordat je deze kist op Schiphol zal spotten. Maar gezien de plannen wordt dat de moeite waard. Spike wil met dit vliegtuig een topsnelheid van Mach 1.8 kunnen halen. Genoeg om in alle luxe met 18 vrienden van New York naar London te vliegen, in minder dan 4 uur!

Spike is een Amerikaans bedrijf, gevestigd in Boston. Het bedrijf bestaat uit een groep ambitieuze ex-medewerkers van privé-jet fabrikanten. Wat zij vragen voor de Aerospace S-512 is niet mals: 80 miljoen dollar.

En er is nog een nadeel. Sneller dan het geluid vliegen wordt door de FAA niet toegestaan boven land. Dat heeft alles te maken met de bekende knal die de nodige geluidsoverlast veroorzaakt. De Aerospace S-512 zal zijn supersonische snelheden dan ook alleen boven zee mogen vliegen.

Toch is het allemaal genoeg om na een uitgebreide lunch in London weer op tijd terug in New York te zijn voor je zakendiner.3 reacties

“Toch is het allemaal genoeg om na een uitgebreide lunch in London weer op tijd terug in New York te zijn voor je zakendiner.”

Dat kan nu ook, het tijdsverschil tussen london en new york is 7 uur, de vliegtijd is 7.30 a 8 uur met een commerciele vlucht, vertrek je na de lunch (zeg half 3) dan kom je tegen een uur of 3 lokale tijd aan in new york en kan je nog prima dineren, tenzij je ziek bent geworden van de in flight maaltijd.
@MrSkyline: Haha helemaal gelijk. Als het nou andersom was, dan was het knap geweest :)
Er had dus beter kunnen staan:
““Toch is het allemaal genoeg om na een uitgebreide lunch in London weer op tijd terug in New York te zijn voor je brunch – op dezelfde dag welterverstaan.”

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).