Sonos daagt Apple en Beats uit, hoor je het?

Auteur: , Geen reacties
Sonos-draadloze-hoofdtelefoon

Na de draadloze speakers richt Sonos zich nu op de draadloze hoofdtelefoons.

Sonos kennen we tot nu toe vooral als de fabrikant van slimme amplifiers en draadloze speakers. De speakers zijn van zo’n goede kwaliteit dat ze daarvoor samenwerkingen aangeboden kregen van Amazon en Apple. Nu hun nieuwste plannen op tafel liggen zal het enthousiasme van Apple wellicht wat minder worden.

Sonos is namelijk van plan om zich in 2020 ook op de markt voor duurdere hoofdtelefoons te storten. Laat dit nu net een markt zijn waar Apple en Beats de dienst uitmaken. Sonos is van plan om om een draadloze over-ear hoofdtelefoon te produceren voor het prijssegment van rond de EUR 300,-. Deze uitbreiding van de markt is voor een deel ingegeven door boze aandeelhouders. Sinds Sonos in augustus van dit jaar naar de beurs ging is het aandeel namelijk in waarde gehalveerd. Toch is de stap niet onlogisch. Uit onderzoek blijkt namelijk dat men de helft van de tijd buitenshuis muziek luistert. Volgens insiders is het ontwerpproces nog in een vroeg stadium maar zijn er door het Amerikaanse bedrijf wel buitenlandse partijen gepolst voor productiecapaciteit.

Welke eigenschappen de nieuwe hoofdtelefoons precies krijgen is niet bekend. Wel is te verwachten dat ze te integreren zullen zijn met diverse voice-assistenten. Dit geeft hen een groot voordeel ten opzichte van de hoofdtelefoons van bijvoorbeeld Apple, die alleen met Siri te besturen zijn. Overigens heeft Apple sowieso veel druk in de markt voor draadloze hoofdtelefoons. In de lagere prijsklasse worden ze namelijk aangevallen door het Chinese Xiaomi, dat spotgoedkope AirPod-kopie├źn in de markt zet.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).