Sony: dual-lens wordt het helemaal dit jaar

Dual Lense
Sony voorspelt dat op termijn alle grote smartphone-bouwers hun toestellen gaan voorzien van dubbele lenzen. Op korte termijn lijkt dat vooral iets te zeggen over Apple.

Momenteel gaat namelijk het gerucht dat de iPhone 7 Plus over zo’n dubbele camera gaat beschikken. Nu zegt Kenchiro Yoshida, financieel directeur van Sony, dat de ‘grote smartphone-merken’ in 2016 voor deze technologie zullen kiezen. Sony levert deze technologie onder meer aan Apple, wat geruchten over dual-lense in de iPhone 7 plus voedt. De HTC One M8 beschikt al over een dubbele lens.

Het voordeel van een dubbele lens is dat de ene lens een smal en de andere een breed beeld vastlegt, die vervolgens worden gecombineerd. Zo krijgen de beelden minder ruis en zijn ze scherper.

De doorbraak van dual-lense zal even op zich laten wachten, denkt Yoshida. Hij verwacht dat pas in 2017 echt veel toestellen over de technologie beschikken. Dat zou te maken hebben met het ‘krimpen van de markt voor high-end toestellen’.

Overigens is er vandaag meer lens-nieuws van Sony: vandaag is G Master officieel gelandeerd, een nieuw merk verwisselbare lenzen. In eerste instantie bestaat de line-up uit drie nieuwe E-mount full frame lenzen: een 24-70 mm constante F2.8 standaard zoom, een 85 mm F1.4 prime en een 70-200 mm constante F2.8 telezoom. Volgens Sony zijn de lenzen ‘een combinatie van hoge resolutie en schitterende bokeh’ (weergave van punten buiten het scherptevlak). Ze zijn voorzien van optical element-technologie, design en kalibratie.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *