Sony heeft serieuze financiële problemen

Sony.. believe
Sony zit in zware financiële problemen. De verliezen stapelen zich op en kredietbeoordelaars omschrijven het bedrijf als ‘rommel’.

Gisteren werd bekend dat electronicaconcern Sony in het derde kwartaal veel meer smartphones verkocht dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Er gingen in totaal 10 miljoen telefoons over de toonbank, dat is 12 procent meer dan vorig jaar. De omzet uit de mobiele divisie van het bedrijf steeg met 39,3 procent naar 418 miljard yen (3,1 miljard euro). Desalniettemin verloor Sony nog 0,9 miljard Yen (6,7 miljoen euro) op de mobiele divisie. Dat is ruim 150 miljoen euro minder dan vorig jaar, maar toch.

De operationele winst daalde van 145 naar 44 miljoen euro, onder meer door slechte prestaties in de filmtak van Sony. Ook is het bedrijf met de Playstation in een heftige strijd verwikkeld met Microsoft (XBox) en Nintendo. Tevens speelt Sony niet mee op de tablet-markt. Beursanalisten zijn dus kritisch op het bedrijf, en terecht. Sony maakte namelijk bekend dat de vooruitzichten zijn verslechterd. Met als gevolg dat de belangrijke kredietbeoordelaar Moody’s overweegt de schulden van het bedrijf af te waarderen tot ‘junk’ status. Daardoor wordt het voor Sony nog lastiger geld te lenen en haar schulden te financieren.

Sony aandeel

3 reacties

  1. Bestempel ze maar als junk, dan koop ik gelijk een hele serie aandelen. Een van de mooiste elektronica bedrijven met een prachtige geschiedenis ( walkman’s tot th. WIN!). Ook recent hebben ze laten zien dat ze nog steeds superieur zijn. Dit bedrijf heeft nog altijd heel veel potentie maar dat heeft tijd nodig, hopelelijk krijgen ze die.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *