Sony komt met prijzige & epische soundbar: de HT-ST7


Soundbars zijn bezig aan een ongekende opmars, maar in het hogere segment meende Sony een gat te zien. Dit proberen ze nu op te vullen met de HT-ST7, een moeilijke naam voor een fraai stukje muziekgenot.

7.1-channel sound bar

De HT-ST7 is gemaakt van geborsteld aluminium en beschikt over negen speakers en zeven afzonderlijke versterker. De lage tonen worden verzorgd door een losse subwoofer met dual bass drivers. De soundbar ondersteund ongeveer alle Dolby en DTS audio codecs, en om het geluid te finetunen werd de hulp van muziekmeneer Paul Ottoson igneschakeld, die het geluid verzorgde in films als Zero Dark Thirty, Hurt Locker en Spiderman 2.

De Sony HT-ST7 in onderdelen. Soort van.
Sony HT-ST7

Het doel van Sony was om de HT-ST7 moeiteloos met een scala aan appareten te kunnen verbinden. Het moet meer zijn dan alleen een speakersetje voor je TV. Via NFC kun je daarom moeiteloos muziek vanaf je telefoon streamen. Mocht je een iPhone, iPod of iPad willen verbinden, dan ben je aangewezen op een bluetooth-verbinding.

Over overige aansluitmogelijkheden zegt Sony:

Convenient flexibility The ST7 uses advanced technologies like Audio Return Channel (ARC) and HDMI for convenient set up with just one cable. Unlike other comparably priced models, it also includes 7 inputs (3 HDMI, 3 digital audio and 1 analog), making it flexible enough to support a variety of AV components.

Deze stijlvolle exercitie van een soundbar heeft wel een fors prijskaartje: 1.299 dollar, omgerekend 980 euro. Flink duurder dan de Sonos Playbar. En dan is het nog maar de vraag of het een surround-setje met meerder speakers kan vervangen qua geluidsbeleving.

[lg_folder folder=”Sony/HT-ST7/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *