Sony kondigt specificaties PlayStation 5 aan

Sony kondigt specificaties PlayStation 5 aan
Dat ziet er goed uit!

Microsoft weet de afgelopen dagen in de picture te staan met lekken rondom de Xbox One S. Sony weet in een klap alle aandacht op zich te vestigen door de specificaties vrij te geven van de volgende generatie PlayStation, de opvolger van de PlayStation 4.

Er is nog geen officiële naam bekend, maar PlayStation 5 lijkt een logische opvolgende naam gezien het verleden van de consoles. Tegenover Wired heeft Sony enkele details bekendgemaakt en die maken je ongetwijfeld, mits je PlayStation-fan bent, aan het watertanden.

Zo rept Sony over een 8-kernen CPU, 8K graphics, 3D audio, geen ouderwetse HDD’s maar SSD’s aan boord en de mogelijkheid om PlayStation 4 games te spelen met een officiële ondersteuning. Vooral dit laatste is een belangrijke om gamers over te laten stappen naar de nieuwe generatie console.

Met deze voorlopige specs gaat de PS5 een dijk van een console worden. Het is niet bekend wat Sony met PlayStation VR wil gaan doen, maar het is te hopen dat ook deze techniek naar een volgend niveau gaat. Het huidige PlayStation VR is behoorlijk gelimiteerd qua mogelijkheden. Het is onbekend wanneer Sony de nieuwe PlayStation gaat lanceren, maar 2020 of 2021 is een serieuze optie.

3 reacties

  1. En dat voor gokje, 4 a 500 euro? haha, tuurlijk. Verwacht niet teveel van dat 8k. De meeste high-end desktops met videokaarten duurder dan dat hebben al de nodige moeite om consistent 60fps te halen op 4k, laat staan als deze resolutie verdubbeld gaat worden. Is waarschijnlijk een gimmick voor low-poly games.

    • @jamesbond007: Het klopt dat PC’s daar veelal moeite mee hebben, zelfs op duurdere rigs. Het verschil tussen consoles en PC’s is daarentegen de homogene hardware waar PS bijvoorbeeld mee werkt. Een game wordt voor één specifieke console gebouwd, wat veel betere optimalisatie en afstemming met de hardware tot gevolg heeft. Ontwikkelaars moeten voor PC-games met tienduizenden verschillende set-ups rekening houden. Al die configuraties, verschillende fabrikanten van hardware en in combinatie met uiteenlopende software maakt efficiënte performance praktisch onmogelijk.
      Kortom, ja, ook PlayStation 5 zal moeite hebben met zo’n belofte, maar als een console het zou kunnen, dan zou de PS5 een kanshebber zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *