Sony laat vlaggenschipgebruikers in de kou staan

Sony Xperia
“Heb je problemen met de nieuwe software op ons peperdure speeltje? Even geduld.”

Bij Sony en smartphones denken we toch al snel aan haar degelijke toestellen die meteen te onderscheiden zijn van de concurrenten qua design. Ook het updatebeleid bij Sony is vaak hartstikke prima. Maar daar zullen gebruikers van de Sony Xperia Z5 tegenwoordig wel anders over denken.

Een tijdje terug zorgde Sony ervoor dat alle Xperia Z5-gebruikers over de nieuwste Android-software Nougat konden beschikken. Deze nieuwe versie komt met veel verbeteringen, waaronder een splitscreenmodus, verbeterde notificaties, betere batterijbesparing en nog veel meer. Maar nu blijkt dat enkele Xperia Z5-toestellen ook negatief beïnvloed zijn door Nougat: het geluid van inkomende telefoongesprekken is zo laag dat fatsoenlijk bellen een zeer lastige opgave is geworden.

Maar niet getreurd, Sony heeft de problemen inmiddels erkend, waardoor de update er razendsnel aankomt. Zou je denken althans. In plaats daarvan krijg je als slachtoffer met wat geluk over dik een maand pas de benodigde update. Daarnaast wordt de update in fases uitgerold, waardoor de kans aanzienlijk is dat je niet in april maar in mei pas geholpen wordt.

Mocht je niet kunnen wachten op de ingreep van Sony, dan moet het probleem ook op te lossen zijn door de fabrieksinstellingen te gebruiken. Niet de meest subtiele aanpak, maar als je moet wachten op die daadkrachtige geeks van Sony…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *