Sony lacht Google Fiber uit, komt met 2Gbps internet

Supersnel glasvezel internet
En creëert daarmee het snelste internet ter wereld.

In Japan is So-net Entertainment, een internetprovider die voor 58,2% in handen is van Sony, begonnen met de uitrol van supersnel glasvezelinternet. In Tokio en omgeving kunnen woningen en bedrijven de dienst Nuro voor $51 bij een tweejarig contract verkrijgen. En daarmee zet Japan zich opnieuw beter op de kaart als de absolute glasvezelkoningkeizer. Volgens Computerworld heeft 25% van de Japanse huishoudens al glasvezelinternet.

De uploadsnelheid is wel een stuk minder, namelijk 1 Gbps. Echter nog steeds meer dan de rest, en het is de vraag of randapparatuur (routers, etc) deze snelheden wel aankunnen. Ondertussen moddert Google in Amerika verder met Fiber dat maximaal 1 Gbps down- en uploadsnelheid levert.

Wanneer zijn wij aan de beurt, UPC en consorten?

Nog geen reacties

  1. Het zou godver tijd worden hier in NL! Up- snelheden zijn ronduit om te janken. Op de kabel trek ik films naar binnen met zo’n 8 mbps wat eigenlijk wel genoeg is, maar het uploaden gaat nog zo traag!!

    • @sebasjuhh: In Nederland hebben we volgens mij niet echt te klagen over het aanbod. Steeds meer huizen hebben een glasvezelaansluiting in de meterkast waarmee je desgewenst snelheden van 100 Mb up én down kunt krijgen. Over de kabel zijn ook al snelheden van 10 Mb up en 150 Mb down mogelijk.

  2. Ik heb zelf 1gbps ter beschikking op de uni en 120mb op thuisadres maar weet eerlijk gezegd niet wat je privé met zo’n aansluiting zou moeten. Het downloaden van grote bestanden gaat met 120mbit al razend snel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *