Sony Project Morpheus: een VR headset voor de Playstation 4

Sony Project Morpheus
Sinds de Oculus Rift via crowdfunding realiteit werd, is de gamewereld virtual reality gaan omarmen. Sony heeft nu haar eigen headset onder de naam ‘Project Morpheus’ geïntroduceerd. Omdat gamewerelden leuker zijn dan de realiteit.

Deze headset bevat een full HD-scherm dat voor de ogen van de gebruikers valt. Het heeft een resolutie van 1920 bij 1080 pixels en het gezichtsveld bedraagt 90 graden. Door gebruik te maken van een accelerometers en gyroscoop kijk je in een game opzij als je je hoofd draait. Ook ‘zie’ je op je scherm je handen en andere ledematen in beeld, omdat de VR headset samenwerkt met de Playstation Camera en Playstation Move, waardoor alle bewegingen van de drager in beeld worden gebracht.

3d audiotechniek

Sony Computers-topman Richard Marks liet op het GDC 2014 in San Francisco weten dat audio ook een belangrijke rol zal spelen. Sony gebruikt 3d audiotechniek die zogenaamd ‘positiegeluid’ laat horen, zoals voetstappen, motorgeluiden en helicopters. Wanneer de speler zijn hoofd draait zal de geluidsrichting ook wijzigen, waardoor de virtual reality-ervaring net even heftiger wordt.

Voordat u nu op agressieve wijze geld tegen uw scherm begint te gooien: nee, hij is nog niet te koop. We weten niet wanneer Sony dit prototype naar een productiemodel vertaalt en wat ‘ie gaat kosten. Wel zegt Sony dat er samenwerkingen lopen met Epic Games, Crytek, Autodesk en Unity om games te bouwen. Microsoft schijnt overigens ook aan een gamebril te werken.

Sony Project Morpheus

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *