Sony stopt ontwikkeling computers en verkoopt pc-afdeling

Sony Vaio laptop
De geruchten gingen al rond, maar Sony heeft nu officieel bevestigd dat het de pc-afdeling gaat verkopen. Daarmee zullen we onder andere afscheid moeten nemen van de doorgaans erg fraai vormgegeven laptops.

Sony voert momenteel gesprekken met het Japanse investeringsfonds JIP. Deze partij is zeer geïnteresseerd in de afdeling, maar er is nog geen definitieve deal gesloten. Beide partijen hebben de hoop uitgesproken in maart een krabbel te kunnen zetten. In de wandelgangen wordt gesproken over een bedrag rond 400 miljoen dollar.

De samenwerking met Lenovo is niets geworden en de ontwikkeling van nieuwe computers is per direct gestopt. In de lente van dit jaar zullen de laatste modellen worden gelanceerd en daarna houdt de productie en verkoop op. Wanneer de deal met JIP rond is, zal deze zich in eerste instantie uitsluitend richten op de Japanse markt.

Sony moet flink bezuinigen om het hoofd boven water te houden. De totale kosten van het concern moeten met 20 procent worden teruggebracht. Er zullen grofweg 5.000 arbeidsplaatsen verdwijnen. De reorganisatie kost in eerste instantie omgerekend een grove 600 miljoen euro, maar moet jaarlijks een kostenbesparing van 700 miljoen euro opleveren. Ook de TV-afdeling is is nog altijd een zorgenkindje, maar daar zijn de vooruitzichten een stuk positiever. In een poging om deze afdeling winstgevend te maken, zal deze worden ondergebracht in een apart dochterbedrijf. (bron: sony)

Nog geen reacties

  1. spijtig, vond het nog mooie en degelijke laptops al 7jaar aan het werken op vgn-fz21z en nog nooit problemen mee gehad, buiten de harde schijf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *