Sony verslaat Samsung met nieuwe gaming feature

Slim!
Sony maakt PlayStation zojuist weer extra aantrekkelijk.

De streaming-era is pas net van start gegaan en krampachtig proberen allerlei bedrijven een vinger in de pap te krijgen. Zo ook Samsung, dat recentelijk een behoorlijk beperkte game streamingservice onthulde. Sony heeft daarentegen een hoop meer speelruimte en tovert een bestaande identieke service om in iets dat voor alle Android-eigenaren met een PlayStation 4 handig kan zijn.

Tot dusver bood Sony voor PlayStation 4-gebruikers de Remote Play app aan als manier om games te streamen naar hun smartphone zodat je in wezen naar de WC kunt zonder je game te hoeven pauzeren. De service was daarentegen alleen voor Sony Xperia-toestellen beschikbaar en ja, Remote Play was misschien wel de enige reden waarom je een Xperia zou willen kopen.

Nu heeft Sony ironisch genoeg de Xperia-smartphonelijn nog minder aantrekkelijk gemaakt, want nadat update 7.00 uit is voor de PlayStation 4, kunnen alle Android-gebruikers met Android 5 of nieuwer de Remote Play app installeren en gebruiken.

Heb je de nieuwste versie van Android, Android 10, dan wordt het zelfs nog interessanter want dan kun je een Dual Shock 4 controller via Bluetooth aansluiten op je smartphone en dus op die manier nog gemakkelijker gamen op je smartphone-scherm.

Zoals gezegd, de streaming-era is pas net begonnen (zowel films en TV-series als in de game-industrie) en we maken ons allemaal op voor de lancering van Google Stadia. De service zal onder andere met het nu al legendarische Red Dead Redemption 2 lanceren terwijl PlayStation recentelijk hun streamingservice goedkoper heeft gemaakt en vergelijkbare games heeft toegevoegd.

Nog geen reacties

  1. Wat nuancering, remoteplay is idd streaming maar niet vergelijkbaar met Stadia.
    Je moet dus zelf wel de hardware (PS4) hebben draaien en de game. Dat beeld stream je naar je smartphone.

    Kan je vertellen uit ervaring dat de range vrij beperkt is en dat er gewoon latency merkbaar is. Klinkt perfect maar echt geweldig was het niet.
    Daarbij zij de games voor een PS4 gemaakt en worden dus niet gescaled naar een smartphone scherm.

    PlayStation Now is wel een soort stadia principe maar dan draai je PS4 games in de cloud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *