Sony werkt aan een hele vette smartphone camera

Auteur: , Geen reacties
Sony

Fantastische kwaliteit in je broekzak.

De kwaliteit van smartphone camera’s blijft indruk maken. Met elke nieuw vlaggenschip van een merk raak je verbaasd over de mogelijkheden. The sky is the limit, want techbedrijven blijven natuurlijk innoveren, zo ook Sony.

Het techbedrijf uit Japan heeft momenteel een zeer capabele sensor in huis, onder de naam IMX586. Deze sensor van 48 megapixels is in staat om foto’s met een resolutie van 8.000 x 6.000 pixels te maken. En dat op een smartphone!

De techniek komt niet alleen naar Sony’s eigen smartphones. Het bedrijf gaat namelijk vanaf september de sensor verkopen aan ge├»nteresseerde partijen. In combinatie met de juiste hardware kan een smartphone met deze sensor video’s schieten in 4k kwaliteit met 90 fps, of slomobeelden in 720p met 480 fps. Volgend jaar zullen de eerste smartphones met deze nieuwe sensor op de markt verschijnen. Tot op heden is er nog geen smartphone verschenen met een 48-megapixel camera. Die zware en grote spiegelreflex camera kan voortaan vaker thuis worden gelaten, mits de sensor aan de juiste technologie wordt gekoppeld.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).