Sony Xperia XZ2 Compact gelekt: kleine moderne krachtpatser

Xperia XZ2 Compact gerucht
De grote randen lijken bij Sony eindelijk in de ban gedaan.

Het ziet ernaar uit dat Sony grootse plannen heeft voor haar smartphones. De afgelopen jaar bracht het bedrijf veel toptoestellen uit, maar het vrij gedateerde design was vaak een aandachtspuntje. Nadat de concurrenten de randloze trend in hebben gezet, heeft ook Sony de hint begrepen.

Uit de gelekte FCC certificatie (via GizChina) blijkt dat de Sony Xperia XZ2 Compact onder andere beschikt over een beeldverhouding van 18:9 en ook nog eens zeer dunne randen heeft. Het zou het eerste ‘kleine’ toestel op de markt worden met deze relatief nieuwe beeldverhouding.

Hoewel er nog geen beelden van het toestel gespot is, valt uit de afmetingen te halen dat de ‘bezels‘ zeker weg zijn gewerkt. Het scherm is namelijk 5 inch, terwijl de totale lengte van de Xperia XZ2 Compact slechts 5,31 inch is en de breedte 2,53 inch. Ter vergelijking: de XZ1 Compact heeft een 4,6 inch scherm en afmetingen van 5,1 inch bij 2,6 inch.

Uit gerelateerde benchmarks kunnen we veronderstellen dat de smartphone aangedreven wordt door de nieuwe Snapdragon 845-chipset, 4GB RAM, 64GB aan intern opslaggeheugen, 3000mAh aan accucapaciteit. Een 8 en 19 megapixel camera aan de achterkant zit ook in de pijplijn. Sony presenteert de Xperia XZ2 Compact waarschijnlijk op het Mobile World Congress 2018 over iets minder dan een maand.

2 reacties

  1. De prijzen van die Sony telefoons zijn mij te hoog, ze hebben nog steeds geen dubbele camera (terwijl daar écht meerwaarde in de resultaten terug is te zien) en het nog altijd aanwezige vreselijk hoekige design staat me totaal niet aan.

    Maar het concept op zich, krachtige hardware in een compacte behuizing, daarvan hoop ik nog steeds dat dit ook bij andere fabrikanten nog eens navolging gaat krijgen.

    • @rrrobert: dat is het mooit van het Android platform. Je kunt kiezen uit honderden smartphones bij tientallen merken en er is er altijd wel 1 te vinden die (dicht) bij jouw wensen past.
      Dubbele camera een must en te merken in de resultaten ? Gaat om de implementatie ervan, dat heeft de Google Pixel 2 wel laten zien inmiddels. Zeker op het gebied van portrait mode (iets waar de 2e camera vaak voor gebruikt wordt) zet hij alle concurentie aan de kant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *