Sony Xperia XZ2 marteltest: dik koekblikje ook stevig?

Sony Xperia XZ2 marteltest
Zorgt het nieuwe design voor een kwaliteitsimpuls?

Sony stond de laatste jaren niet bepaald bekend vanwege haar fantastische designkeuzes. De smartphonefabrikant is jarenlang blijven vasthouden aan vierkante koekblikjes, waarmee het na verloop van tijd veel kritiek door kreeg te verduren. Met de nieuwe Sony Xperia XZ2 (en XZ2 Compact) doet het een poging om een moderner apparaatje af te leveren.

Met succes, want de Sony Xperia XZ2 is toch een stuk minder bonkig. Heel erg ‘randloos’ is het niet te noemen, maar een begin is er. Ook YouTuber JerryRigEverything is benieuwd naar de bestendigheid van het nieuwe apparaat. Het scherm is dankzij Gorilla Glass in ieder geval goed beveiligd tegen krasjes.

Ook is de achterkant goed beveiligd, evenals de speaker aan de voorkant en de aanwezige camera’s. Alleen de vingerafdrukscanner is nogal gevoelig voor krasjes. Gelukkig blijft deze ‘gewoon’ werken na flink wat schade opgelopen te hebben.

Misschien wel de meest belangrijke verandering is de algemene robuustheid. Waar de voorganger Xperia XZ (Premium) niet brak maar wel erg buigzaam was, is de Xperia XZ2 absoluut niet te buigen. Niet zo gek ook, want het toestel is met een dikte van 11,1 millimeter en gewicht van maar liefst 198 gram een joekel van een toestel te noemen. De volledige video van JerryRigEverything met de Xperia XZ2 bekijk je hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *