Sony Xperia XZ3 gelekt: razendsnel en saai

Sony Xperia XZ2 render
De designafdeling bij Sony is weer op vakantie.

Een halfjaar geleden bracht Sony de Xperia XZ2 en Xperia XZ2 Compact uit. Deze twee toestellen staan centraal voor de nieuwe weg die de techgigant heeft ingeslagen. Zo zijn de randen eindelijk eens dunner geworden, maar is er ook om de een of andere reden geen ruimte meer voor een koptelefooningang. Apart, want deze feature was bij Sony jarenlang van bijzonder goede kwaliteit.

Ook bij de Xperia XZ3 blijkt er geen plek te zijn voor een koptelefooningang. In feite lijkt de XZ3 bijna een exacte kopie van zijn voorganger, zo blijkt uit gelekte foto’s in handen van My Smart Price. Nee echt, we kunnen zo niets aanwijzen wat anders is aan de Xperia XZ3 ten opzichte van de XZ2.

Gelukkig lijkt er intern wel het een en ander veranderd te zijn. Volgens de eerste geruchten zou er een 48 megapixel-camera aanwezig zijn, maar andere geruchten wijzen op een 19 megapixel-camera, vergelijkbaar met de XZ2.

Het scherm is 5,7 inch groot en heeft een Full HD-resolutie. Ook is er een razendsnelle Snapdragon 845-chipset aanwezig, een accucapaciteit van 3240 mAh, evenals 6GB RAM en 128GB aan intern opslaggeheugen. Uit de doos zal het toestel op Android 8.1 Oreo draaien. In hoeverre deze geruchten kloppen, weten we na de IFA in Berlijn zeker.

Sony Xperia XZ3

Eén reactie

  1. Ik heb één keer een Experia gehad. Op zich een fijne telefoon, maar toen ik een heel klein barstje in het scherm had, kon ik ‘m weggooien. Scherm reageerde nergens meer op, en laten maken kostte bijna net zo veel als een nieuw toestel. Ik hoop dat ze nu schermen zijn gaan gebruiken die, net als bij Samsung en Apple, wél blijven werken als er een kleine beschadiging in zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *