Sony Xperia Z1: waterdichte phone met supercamera

Sony Xperia-Z1
Een nieuwe strakke waterdichte smartphone met 20.7 megapixel camera en Full HD display.

De 5” Xperia Z1 is de nieuwste toevoeging aan de Z-serie. De eerste foto was al gelekt, maar vandaag heeft Sony de telefoon officieel onthuld tijdens de IFA 2013 in Berlijn. De Xperia Z1 wordt eind september 2013 wereldwijd gelanceerd en is vanaf dan direct te koop.

In de Xperia Z1 vinden we onder andere de Sony “G Lens” met een 27mm brede hoek en een heldere F2.0 diafragmaopening, een speciaal ontworpen grote 1/2.3-type CMOS beeldsensor met 20,7 megapixels en een BIONZ for mobile beeldprocessor. De combinatie van deze technologieën zorgt volgens Sony voor dezelfde kwaliteit en prestaties als een conventionele compactcamera, maar dan in een smartphone. Een hogere sluitersnelheid en 3x inzoomen voorkomen daarnaast dat foto’s onscherp worden, terwijl het toch mogelijk blijft om beelden van veraf vast te leggen.

“De Xperia Z1 vertegenwoordigt een enorme mijlpaal voor Sony in haar voortdurende inspanning om de consument een onvergetelijke ervaring te bieden,” aldus Kunimasa Suzuki, president en directeur Sony Mobile Communications. “Niet alleen door de kracht van Sony naar de smartphone te brengen en door een nauwe samenwerking met onze partners, maar ook door een nieuwe maatstaf te stellen voor premium smartphones.”

De Z1 is voorzien van de nieuwste Quad-core 2.2 Ghz processor (Qualcomm Snapdragon™ 800), 3000mAh batterij en is klaar voor het 4G-netwerk. De telefoon zal verkrijgbaar zijn in zwart, wit en paars, de adviesverkoopprijs is € 649,-

[lg_folder folder=”Sony/Xperia_Z1/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]
[lg_folder folder=”0_Beurzen/IFA_2013/Sony_Xperia_Z1/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

  1. Not bad, top of the range specs en een unieke feature die hem onderscheidt (en hij ziet er nog goed uit ook!). Hopelijk hebben ze de slechte kijkhoeken en de teleurstellende speaker van de Z gefikst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *