Sony zet ook in op gebogen 4K-tv’s met Bravia S90

Bravia-S90
Met de introductie van de Bravia S90 mengt Sony zich in de markt van gebogen televisies. Hiermee gaat Sony achter Samsung en LG aan.

Met de Bravia S90 Curved TV gaat Sony de strijd aan met Samsung en LG, al is het scherm van de Bravia iets minder gebogen dan dat van de concurrenten. Hoewel Sony toegeeft dat er nadelen aan een gebogen scherm zitten, verbetert het wel de kijkervaring van de kijker, en dat is ook wat waard.

Door het scherm iets minder te buigen dan de concurrent, hoopt Sony de reflectie te verminderen, een veelgehoorde klacht over gebogen televisies. Begin september wordt de S90 officieel onthuld op de IFA-beurs in Berlijn. Een prijs en verschijningsdatum zijn daarom voorlopig nog niet bekend.

De S90 wordt in twee verschillende formaten aangeboden: 65 en 75 inch. Een opvallend detail is dat twee van de speakers in de tv de andere kant op gedraaid zijn, zodat het geluid kan weerkaatsen van de muur waar het scherm tegenaan staat. Dit moet volgens Sony voor 360 graden surround sound zorgen. Het gebogen scherm moet de Ultra HD 4K-beelden natuurlijk laten ogen. De beeldkwaliteit zou te vergelijken zijn met de X9 4K-tv van Sony, met een plat scherm. Bekijk de specificaties van de Curved TV hieronder.

Scherm:HD 720p 19″ LED
Input :HDMI input ondersteunt 720p (native) of 1080p (scaled)
Geluid:Cone Stereo Speakers (2) 3.5mm Stereo Headphone Jack (2)
Formaat: 19.75″W x 7″D x 16.75″H
Gewicht11.5 lbs
Elektriciteit100 – 240v AC
Prijs:$350,- (€261,-)

[lg_folder folder=”Sony/Bravia-S90/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *