Sony’s Project Field wekt fysieke kaartgames tot leven

Auteur: , 1 Reactie
Sony Project Field

Als Sony deze 3 kaartspellen een digitaal leven geeft, wordt het een geheid succes.

Alhoewel er met Hearthstone al een succesvolle digital cardgame bestaat, is er nog steeds een grote fanbase die liever gebruikmaakt van fysieke kaartspellen, waarbij Magic: the Gathering het voortouw neemt. Maar hoe tof zou het zijn om dit soort spellen op een digitale manier te kunnen spelen met fysieke kaarten?

Dat is in een notendop het idee achter Sony’s Project Field. Het project is recent aangekondigd door het bedrijf en geeft spelers de mogelijkheid om echte kaarten te gebruiken in een digitale spelwereld.

Er is een vak aanwezig waar gebruikers hun fysieke kaart moeten neerleggen, waarna deze door middel van een NFC-signaal informatie verzendt en ontvangt naar de verbonden toestellen en bijgeleverde applicatie.

Tot nu toe gaat Sony zich alleen nog focussen op het in Europa nog redelijk onbekende Yokai Watch. Doordat alle fysieke kaarten moeten worden voorzien van een NFC-chip gaat er dan ook veel tijd inzitten om het project werkbaar te maken.

Wij hebben in ieder geval veel vertrouwen in het project. Wil Sony er echt een succes van maken, dan raden we ze aan om onderstaand lijstje eens te bekijken met fysieke ruilkaartspellen die Project Field tot een hit kunnen maken.

1. Yu-Gi-Oh!
Bij ruilkaartspellen denkt ondergetekende meteen aan Yu-Gi-Oh! natuurlijk. Het ruilkaartspel genoot in de jaren 2000 hier in Nederland de meeste populariteit. Zelfs de van origine Japanse tv-serie was een ware hit.
Yu-Gi-Oh
Yu-Gi-Oh! is eigenlijk een voorloper op Project Field te noemen, aangezien de personages in de serie gebruikmaakten van een speciaal ‘deck’ om hun kaarten tot leven te brengen. Mocht het ooit zover komen, wees gewaarschuwd: ergens op zolder heb ik nog een angstaanjagende Blue-Eyes White Dragon klaarliggen…

2. Magic: The Gathering
Magic: The Gathering is de grondlegger van het trading cardgame-genre en kent vandaag de dag nog veel trouwe fans. In het spel nemen twee (of meer) spelers het tegen elkaar op in een strijd om levenspunten.
Magic the Gathering
Ieder spel stelt een gevecht voor tussen krachtige “wizards” (tovenaars), ook wel “duelists” of “planeswalkers” genoemd. Het is eigenlijk een klassieke versie van Hearthstone, maar dan zonder personages uit het Warcraft-universum. Project Field zou het nostalgische kaartspel een frisse boost kunnen geven.

3. Pokémon
Door alle gekte rondom Pokémon Go zou je bijna vergeten dat het ruilkaartspel ooit net zo populair, zo niet populairder was dan de augmented reality-versie. Het draait om het gevecht met Pokémon om als eerste alle 6 ‘prijzen’ op te pikken. Die zogenaamde prijzen zijn 6 kaarten die face down (voorkant naar onder) neergelegd worden aan het begin van het spel.
Pokemonkaarten
De speler die als eerste alle 6 prijzen heeft opgepikt wint. Het officiële ruilkaartspel is inmiddels lang niet zo interessant meer, maar misschien is er een succesvolle revival mogelijk als Pikachu Sony lief aankijkt?

Heb jij nog toffe kaartgames die absoluut een kans verdienen op Sony’s Project Field? Laat het weten in de comments!1 reactie

Is dit zo veel anders dan de Tabletop Simulator?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).