Specs van Google Glass zijn bekend gemaakt

Google Glass in verschillende kleuren
Google staat op het punt om de eerste groep van 8.000 lucky bastards te voorzien van hun Google Glass en daarom hebben ze ook gelijk maar wat extra info, specificaties en een Android app vrijgegeven.

De mensen die nu een Google Glass ‘krijgen’ hebben maar liefst $1.500 betaald voor hun zogenaamde Explorer Edition. Al deze mensen wonen in de VS en zijn eigenlijk veredelde proefkonijnen. De uiteindelijke productieversie van Glass komt eind dit jaar/begin volgend jaar op de markt en zal vele malen goedkoper zijn.

Het belangrijkste is misschien nog wel het beeld. Volgens Google komt dit overeen met een 25 inch HD scherm dat je vanaf een afstand van 2,4 meter bekijkt. Niet verkeerd lijkt ons zo.

Hieronder de belangrijkste specs op een rijtje:

Camera
Photos – 5 MP
Videos – 720p

Audio
Bone Conduction Transducer

Connectivity
Wifi – 802.11b/g
Bluetooth

Storage
12 GB of usable memory, synced with Google cloud storage. 16 GB Flash total.

Battery
One full day of typical use. Some features, like Hangouts and video recording, are more battery intensive.

Google Glass kan gebruikt worden in combinatie met elke mobiele telefoon die beschikt over Bluetooth. Je hoeft dus niet perse een telefoon te gebruiken die draait op Android. Als je een Android telefoon gebruikt dan heb je wel wat voordelen. Zo heeft Google de MyGlass app gelanceerd voor Android (4.0+) en dankzij die app kan je Glass ook gebruiken voor SMS en GPS.

Ontwikkelaars die willen gaan programmeren voor Glass kregen onlangs op SXSW al een voorproefje en nu is alle informatie over de Google Mirror API bekend gemaakt.

Nu alleen nog even afwachten tot Google Glass in Nederland beschikbaar komt en we ons kunnen aanmelden.

[gv data=”v1uyQZNg2vE”][/gv]

Nog geen reacties

  1. Wanneer mensen in je omgeving zich realiseren dat alles eventueel opgenomen kan worden, gaan ze zich toch anders gedragen. Het wordt pas echt interessant wanneer ze Google Glass integreren in een (nauwelijks zichtbare) contactlens.

  2. ik vraag me af of ze er ook rekening mee houden dat een gigantische hoeveelheid straling bij je hoofd hebt wanneer je dat ding de hele dag draagt.
    ik heb gehoord dat je meer kans hebt op een hersentumor als veel mobiel belt, als je dat ding continu op je hooft draagt word het alleen maar meer lijkt me…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *