Speedtest! Google Pixel XL vs Samsung Galaxy S7 Edge

Samsung
Hoe goed scoort de smartphone van ’s werelds bekendste zoekmachine tegenover het vlaggenschip van Samsung?

Qua prijs meet de Pixel XL zich met de vlaggenschepen van concurrenten. Hoe zit dit met de prestaties? Op papier scoort de Galaxy S7 Edge beter. Via benchmarktests pakt de smartphone uit Zuid-Korea zowel de overwinning op single tests als multi-core tests. In de praktijk liggen de verschillen dichter bij elkaar.

YouTube-kanaal SuperSaf TV pakte beide smartphones aan in een vergelijkingstest. Applicaties als YouTube, Instagram en Google Chrome werden op beide toestellen geopend. Hieruit blijkt dat de mobiele telefoons erg aan elkaar gewaagd zijn. De smartphone van Google beschikt over een nieuwere Snapdragon 821 chipset en de Samsung moet het doen met een Exynos 8890. Daarnaast draait de Galaxy S7 Edge op Android 6.0.1 en de Google Pixel XL op Android 7.1.

De smartphone van Samsung scoort echter beter op het gebied van zwaardere apps. De game Angry Birds werd maar liefst 10 seconden sneller geladen op de Galaxy S7 Edge in vergelijking met de Pixel XL. Bekijk de uitgebreide speedtest hieronder en oordeel zelf.

[gv data=”QWBkfW6yE9E”][/gv]

5 reacties

 1. De S7 Edge blijft verbazen !
  Inmiddels alweer op middelbare leeftijd in Tech begrippen en nog steeds met de meeste zaken aan de top en ook nu weer valt het niet tegen.
  Alle Touchwiz gehate tenspijt, we zien dat het amper of helemaal NIETS uit maakt.

  Absoluut de Smartphone van 2016, een echte eindbaas die echt de standaard zette qua design, camera, scherm, features en natuurlijk de accu.

   • @bertorelli: Het is gewoon een top toestel dat niet alle lof krijgt die het verdiend.
    Mede door de Note 7 aandacht (negatief !) en de releases van andere Premium phones.
    Het gaat gewoon erg snel in dit segment maar in mijn ogen is het het Toestel van 2016 dat gewoon op vele vlakken de benchmark is:

    – Design
    – Accuduur
    – Camera
    – scherm
    – Waterdicht en Wireless charging (zie je vrijwel nergens)

    Punten waar zelfs na 8 maanden na release de S7 Edge nog mee aan de top staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *