Speel Super Mario 64 HD(!) gratis in je browser

Super-Mario-64-HD
Het eerste level van de platformklassieker Super Mario 64 is nu in HD helemaal gratis te spelen vanuit je browser. Waar wacht je nog op?

Roystan Ross is een software-ontwikkelaar die met de Unity-engine aan de slag ging. Als een test maakte hij het volledige eerste level van Super Mario 64 na, Bob-Omb Battlefield. Omdat de Unity-engine uit zichzelf al een browserplugin heeft, was het voor Ross vervolgens relatief makkelijk om de game speelbaar te maken vanuit een internetbrowser, zonder de game te downloaden.

Nieuwe graphics en controllers
Bovendien is het geen volledige replica van de klassieker uit 1996. De graphics zijn flink opgepoetst en ook kun je een controller van de Xbox 360 of Xbox One in je PC stoppen om Mario door het level te sturen. Ondanks dat dit project van Ross inmiddels uitgegroeid is tot een hit op het internet, heeft hij aangegeven dat hij niet van plan is om de volledige game na te maken.

We zullen het dus met het eerste level moeten doen, maar dat is misschien maar beter ook. Voor we het weten zitten we heel de zaterdag weer sterren te verzamelen en op Goomba’s te springen. Speel Super Mario 64 HD hier. Het is overigens ook mogelijk om een desktopversie te downloaden.

UPDATE: Nintendo heeft het spel verboden, hier meer!

[gv data=”e8-2TF3Okyw”][/gv]

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *