SPIN Remote: universele afstandsbediening uit Nederland

SPIN-Remote
De SPIN Remote is een Nederlandse uitvinding, die al je afstandsbedieningen in je huis met elkaar wilt verbinden in één klein apparaatje.

Het team van drie Nederlanders wil het graag zo simpel mogelijk houden met hun SPIN Remote. Hun doel van de futuristisch ogende gadget is dan ook om al de overbodige zaken van afstandsbedieningen uit handen te nemen, zodat je alleen de basisfuncties overhoudt. Als je dus echt complexe zaken wilt doen (zoals het instellen van je televisie) dan zul je alsnog de traditionele remote erbij moeten pakken.

Lampen, tv’s en muziek
In hun promotievideo kun je goed zien wat ze met de simpele aanpak bedoelen: door draaibewegingen te maken terwijl je de SPIN Remote op een lamp mikt, dim je het licht en als je diezelfde beweging maakt als je de gadget op je stereo-installatie richt, kun je het volume wijzigen. Door op de onderkant te tikken pauzeer je een televisie-uitzending.

[gv data=”4PxLhvZINpc”][/gv]

Het meest opvallende is het feit dat er geen knoppen aanwezig zijn op de afstandsbediening, alle input wordt opgepikt via sensoren die niet alleen (draai)bewegingen en touch, maar ook de afstand en de richting kunnen meten.

Commando’s instellen
Al de commando’s zul je handmatig in moeten stellen via een bijbehorende smartphone-app voor iOS en Android. Als je de basis-instellingen gebruikt is dit heel simpel: je drukt de toets op je oude afstandsbediening in als je de ‘Volume Up’ optie op de app geselecteerd hebt.

Daarna is het mogelijk om het volume aan te passen door te draaien met de SPIN Remote, en kan je afstandsbediening dus in de la blijven liggen. Ook is het mogelijk om zelf extra commando’s op te geven via de app, waarbij je zelf de bijbehorende bewegingen met de SPIN Remote in kunt stellen.

SPIN-Remote

Kickstarter
Voor hun uitvinding probeert het team genoeg geld op te halen via een crowdfundingcampagne op Kickstarter. Met een donatie van boven de 69 euro krijg je (als alles goed gaat) in september 2015 een exemplaar thuisgestuurd. Kijk voor meer informatie over de SPIN Remote op de bijbehorende Kickstarterpagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *