Spotify-playlists overzetten naar Apple Music doe je zo

Apple music smartphone
Wie de keuze heeft gemaakt om Apple’s muziekdienst (tijdelijk) te gaan gebruiken wil natuurlijk wel zijn playlists uit Spotify meenemen. Daar is nu een handige methode voor.

De Mac app STAMP, een afkorting voor Spotify To Apple Music Playlist, zoekt alle Spotify-content die je hebt bij elkaar en rangschikt het netjes in Apple Music. Handig, want zo hoef je niet opnieuw playlists aan te maken. Hieronder een how-to.

1. Exporteer je Spotify playlists

Je hebt eerst wat data nodig uit je bestaande Spotify-account. Ga daarvoor naar Exportify. We raden je aan hiervoor de Chrome browser te gebruiken. Eenmaal ingelogd met je Spotify-account kun je selecteren welke playlists je wilt exporteren. In één keer de hele batch exporteren doe je met de Export All-knop. De data die je nodig hebt wordt opgeslagen in een CSV-bestand. Tenminste, als je Chrome gebruikt. In Safari krijg je een browservenster vol tekst. Dat werkt net even wat minder makkelijk, want dat moet je zelf in een teksteditor als platte tekst opslaan.

2. Gooi het in Apple Music
Het is belangrijk dat je nu eerst iTunes opent, en in de bovenste menubalk op ‘Nieuw’ klikt. Zie je de Nieuw-knop niet staan, dan moet je nog even de meest recente versie van iTunes downloaden.
Spotify-playlists overzetten naar Apple Music doe je zo

Downloadt vervolgens de Mac app STAMP, open ‘Import songs from .CSV file’ en selecteer het zojuist aangemaakte CSV-bestand. Druk op ‘Parse’ en STAMP doet vervolgens zijn magie. Het kan zijn dat Apple Music een nummer niet herkend, dan wordt het tabblad ‘Store’ geopend. Ga in dat geval weer handmatig terug naar ‘Nieuw’.

Spotify-playlists overzetten naar Apple Music doe je zo

Als de import geslaagd is – het kan soms wat buggy zijn – dat staan je afspeellijsten netjes onder ‘Mijn muziek’ Graag gedaan!

Het is nog niet bekend of de STAMP-software ook naar Windows komt. Vooralsnog is het alleen voor de Mac beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *