‘Spotify wil minder muziek voor gratis dienst’

Gaat Spotify zijn klanten laten betalen voor muziek?Ben jij nog steeds helemaal verknocht aan de gratis streamingservice van Spotify? Waarschijnlijk duurt dat niet lang meer.

Op dit moment kunnen niet-betalende klanten van hetzelfde muziekaanbod genieten als betalende klanten. Het verschil is dat niet-betalende klanten tussen de nummers door reclame te horen krijgen. Niet alle artiesten zijn blij met deze regels. Eerder lieten Taylor Swift en Prince hun muziek al weghalen bij de dienst. Volgens Digital Music News gaat Spotify daarom een deel van zijn content exclusief beschikbaar maken voor betalende klanten.

Spotify wil klanten laten betalen

Het zal er straks op neer komen dat nieuwe releases alleen beschikbaar zijn als je ervoor betaald. Andere nummers zullen misschien voor een korte periode te beluisteren zijn, waarna je er alsnog voor moet betalen. Het is nog niet duidelijk op welke manier Spotify dit vorm gaat geven. De vraag is natuurlijk waarom Spotify hier nu mee aankomt. Volgens Digital Music News heeft Spotify contracten lopen met drie grote muzieklabels. Deze contracten worden op 1 oktober vernieuwd en tot nu toe is er nog niets getekend. Spotify heeft vooralsnog niet gereageerd op het nieuws.

5 reacties

  1. Spotify moet voor Paid users eens gaan komen met zo’n Family abo net als Apple Music.
    Ik kijk dit aan tot het einde van het jaar en anders ga ik gewoon over naar Apple Music en kap ik met Spotify.

    Ben er ansich tevreden mee maar nu met meer concurentie verwacht ik meer voor hetzelfde geld of meer gemak (family abo) voor net niets meer geld.
    Die scandinaviers moeten oppassen want ze kunnen maar zo de Nokia van de streaming muziek worden als ze niet bij de les blijven !

  2. Ik zou graag een abonnement nemen bij spotify. Maar ik vind nu 10 euro p/m veel te duur. Aangezien de enigste extra functie spotify op je mobiel is. Met gratis spotify en adblocker heb je in principe spotify premium. Alleen zogenaamd slechtere geluidskwaliteit, maar ik hoor nu weinig verschil in vergelijking met een 320kbps mp3. maak het gewoon 7.50 of 5 euro per maand. Voor 10 per maand kan je bijna je olie voor je vag-product betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *