Stalken wordt een stuk moeilijker op Instagram

Instagram stalking
Laat de screenshot-knop voortaan maar links liggen.

Het was al bekend dat de nieuwe features van Instagram regelrecht zijn afgekeken van belangrijke concurrenten als Snapchat en Periscope. Maar de term ‘beter goed gejat dan slecht bedacht’ gaat in dit geval niet helemaal op. Wat blijkt? Instagram heeft de meest vervelende ‘functie’ van Snapchat overgenomen.

Wanneer je op Snapchat namelijk een screenshot maakt van een ontvangen bericht, krijgt de verzender hier een melding van. Hierdoor denk je wel 2 keer na voordat je een schermafbeelding maakt. Vanaf nu start Instagram hier ook mee voor Instagram Direct Messages. Waarom zou je dit in hemelsnaam over willen nemen?

Met Instagram Direct Messages kun je privéfoto’s- en video’s versturen naar vrienden. Voor de update bleven deze berichtjes voor altijd op je account staan. Vanaf nu kun je nog slechts twee keer een ontvangen bericht bekijken, waarna deze permanent wordt verwijderd.

Instagram screenshot

We vragen ons hardop af wat de meerwaarde is van het melden van een screenshot. De nieuwe dienst verschilt nu écht vrijwel niets meer van Snapchat. Mocht je alsnog onopgemerkt een schermafbeelding maken op Instagram Direct Messages, dan raden we aan om een tweede smartphone op zak te hebben.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *