Stappen Android-smartphones binnenkort over op USB-C?

USB-C-Android
Vorige week wisten we nog niet van het bestaan van USB-C af, maar nu begint het erop te lijken dat het de nieuwe poort voor al je gadgets en apparaten wordt.

Google en Apple onthulden deze week een Macbook en Chrome die uitgerust is met een USB-C-poort, een variant op de bekende USB die allerlei andere poorten op je laptop combineert. Zo kun je USB-C gebruiken om je laptop op te laden, maar ook om hem aan een ander scherm te koppelen of data over te zetten.

Nabije toekomst
In een video die samen met de aankondiging van de Chromebook Pixel verscheen, horen we Google’s Adam Rodriguez zeggen dat het bedrijf ‘enorm gefocust’ is om USB-C spoedig naar Android telefoons en andere Chromebooks te brengen in de nabije toekomst. Geen concrete datum nog, maar het begint er steeds meer op te lijken dat USB-C de nieuwe standaard wordt. Waarom dit heel handig kan zijn voor je smartphone kun je zien in onderstaande video van Google, waarin de nieuwe poort centraal staat.

Wij vinden het al belangrijk genoeg dat je hem ook ondersteboven erin kunt stoppen, want de keren dat wij een USB-stick verkeerd om in onze laptop hebben proberen te steken valt niet op twee handen te tellen.

[gv data=”0-J0FWWDuRg”][/gv]

Eén reactie

  1. Allen zinvol als iedereen dat gaat gebruiken. Mooi voorbeeld: Iphone, gebruikt hem al niet !

    En tegen de tijd dat het de standaard is (zoals nu met micro usb) en dus zijn vruchten af kan gaan werpen dan komt er weer wat anders.
    Zelden hebben we een standaard waar de gebruiker lang plezier van heeft gehad. Scart was zoiets en het lijkt erop dat HDMI ook die kant op gaat alhoewel je daar wel verschillende versies van hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *