Star Trek’s Tricorder wordt realiteit

Scandu Scout Tricorder
Het moest er een keer van komen met de huidige technologie; het nabouwen van Star Trek-apparatuur. Maak kennis met de Scout, een at-home lichaamsscanner.

Het idee is afkomstig van het bedrijf Scanadu en vloeit voort uit de Tricorder-scanner, welke in Star Trek-films en -series werd gebruikt. Het apparaat van Scanadu heeft dan ook ongeveer dezelfde functie: het scant door middel van sensoren de verschillende lichaamsfuncties zoals hartslag, temperatuur, ademhaling, bloeddruk en zelfs ontastbare zaken zoals je emotionele stressniveau. Het apparaat heeft de grootte van een kleine hockeypuck, je moet deze tussen duim en wijsvinger geklemd tegen je slaap houden. In een paar seconden worden vervolgens je vitale functies gescand. Deze gegevens stuurt de scanner door naar je smartphone.

Dit wordt allemaal mogelijk gemaakt door de 32 bit-processor en het besturingssoftware Micrium. Deze programmatuur wordt ook regelmatig toepast in apparaten van NASA.

De Scanadu Scout mag echter nog niet legitiem gebruikt worden als hulpmiddel om diagnose vast te stellen. Het Amerikaanse FDA (Food and Drug Administration) heeft de scanner namelijk nog niet goedgekeurd. Maar er wordt momenteel veel aan gedaan om de Scout wel legitiem te maken. Het bedrijf Scanadu is overigens eigendom van de Belgische Walter de Brouwer, de eerste versie van Scout is vanaf vandaag te reserveren.

Wanneer de sciencefiction-scanner op de markt verschijnt is echter nog niet duidelijk, testexemplaren zijn inmiddels al wel te verkrijgen.

[gv data=”rKCeoiRhVuI&”][/gv]

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *