Startup: ‘wij kraken iPhone X voor 15.000 dollar’

iOS 11 adoptie januari 2018
FBI on suicide watch…

Inmiddels is de zaak al bijna twee jaar oud, maar de clash tussen de FBI en Apple over het wel of niet kraken van de iPhone domineerde het technieuws voor weken, zo niet maanden. Apple wilde koste wat kost niet meewerken aan het hacken van de iPhone van een terrorist. De FBI zelf bleek niet in staat om de beveiliging te omzeilen.

De Startup Grayshift meldt echter dat het alle iPhones kan ontgrendelen die werken op iOS 11 (via Forbes). Het bedrijf verkoopt ‘sleutels’ waarmee je een iPhone 300 keer kunt ontgrendelen, ook wel een ‘GrayKey’ genoemd. Helaas voor alle geïnteresseerden is een GrayKey niet goedkoop: je bent er minstens 15.000 dollar aan kwijt.

Naast het hoge prijskaartje kun je deze sleutel ook alleen online gebruiken, waardoor je constant met het internet verbonden moet blijven. Wil je oneindig offline een iPhone X of een ander toestel met iOS 10 of iOS 11 hacken, dan kost je dat 30.000 dollar.

Hoe de techniek exact in zijn werk gaat, is niet bekend. Apple wil zich er ook niet aan branden. De startup lijkt echter geleid te worden door oudgedienden van de Amerikaanse inlichtingendiensten en een voormalig beveiligingsontwikkelaar van Apple. Je zou dus kunnen stellen dat Grayshift heel wat ervaring in huis heeft…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *