Steam komt met eigen hardware, onthult nieuwe controller

Steam Box controller
Steam is niet langer alleen een distributieplatform voor games. De dienst heeft inmiddels meer dan 40 miljoen gebruikers en een archief met ruim 1800 games, het werd daarom tijd voor eigen hardware. En meer.

Eerder deze week kondigde Steam, onderdeel van Valve Software Corporation en producent van onder andere de Half-Life gameserie, een besturingssysteem genaamd SteamOS aan, dat is gebaseerd op Linux. Niet lang daarna volgde de hardware die onder de naam Steam Machine zal worden verkocht, een spelcomputer die op SteamOS draait. Maar eel meer dan een aankondiging, en een foto van het prototype bij The Verge, is er nog niet, maar zojuist is wél alvast de controller onthuld.

Steam Box controller

De Steam Box controller heeft twee circulaire trackpads die tevens als knop dienen. Ze zijn volgens Valve van een betere kwaliteit dan bij andere controllers (denk PS4) waardoor het meer geschikt is als muis- of toetsenbordvervanger bij traditionele PC-games. Aan de binnenzijden hiervan vinden we nog eens vier gameknoppen, en een aantal ’triggers’ aan de achterkant. De controller zou geschikt zijn voor de volledige Steam-catalogus, en voorzien zijn van een trilfunctie.

In het midden is een touchscreen geplaatst – tevens een klikknop – die aanrakingen meteen op je tv in een schermpje laat zien. Zo hoef je je ogen niet van het spel/tv te halen. Steam begint dit jaar nog met het uitleveren van 300 controllers aan betatesters, die zijn echter niet draadloos en hebben geen aanraakschermpje. Het uiteindelijke productiemodel wel.

Steam Box controller

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *