Steam Link: Stream je PC-games met dit goedkope kastje

Steam-Link
Als je jouw PC-games op je tv of ander scherm wilt spelen, is de Steam Link een goedkoop en gemakkelijk alternatief om dit voor elkaar te krijgen.

De Game Developers Conference (GDC) is in volle gang in San Francisco, waar Valve ook een persconferentie hield. Voor 50 dollar (de internationale prijs is nog niet bekend) kun je de Steam Link in huis halen, een klein kastje dat je Steam-games vanaf je PC of Steam Machine naar ieder ander scherm in je huis kan streamen. De enige voorwaarde is dat de apparaten op hetzelfde wifi-netwerk zitten. Het maakt niet uit of je Windows, Mac of Linux gebruikt.

De Steam Link heeft drie USB-poorten (één aan de voorkant voor de controller, en de andere twee aan de achterkant), een ethernet-poort, HDMI-ingang en ingang voor de stroomkabel.

Nauwelijks vertraging
De Steam Link lanceert in november en biedt ook de mogelijkheid om er voor 50 dollar extra een speciale Steam controller bij te kopen. Het kastje moet moeiteloos games in 1080P en 60Hz op je scherm toveren, terwijl er nauwelijks vertraging optreedt. De kastjes stonden (per ongeluk) al even op Steam, zodat we nu ook weten hoe ze eruit komen te zien.

Steam-Link

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *