Steeds meer cryptoholders doelwit van gewapende overvallen

Steeds meer cryptoholders doelwit van gewapende overvallen
Als je de afgelopen maanden bakken met geld hebt verdiend aan je cryptohandel, dan doe je er goed aan daar vooral je mond over te houden.

Volgens de New York Times is het aantal gewapende overvallen op de houders van cryptocurrencies de afgelopen maanden flink toegenomen. Daar komen de criminelen vaak nog mee weg ook, want nadat jij gedwongen je Bitcoins hebt overgemaakt, is het lastig te achterhalen wie ze van je heeft gestolen.

Ook de politie beschikt nog niet over de kennis om een gedegen onderzoek in te stellen. Dat bleek onlangs bijvoorbeeld in Phuket, waar een Rus voor 100.000 dollar aan Bitcoins werd bestolen. “We vroegen het slachtoffer hoe we de transacties konden volgen, want zij kennen Bitcoin beter dan wij. Maar dat bleek onmogelijk”, aldus de lokale politie.

De krant gaat verder met een verhaal over een Turkse man, die klem werd gereden en door een gewapende bende werd overvallen. Zij dwongen hem de wachtwoorden van zijn wallets vrij te geven, zodat ze hem bijna 3 miljoen dollar aan coins afhandig konden maken.

Hoe gaan de handelaren daarmee om? In sommige gevallen kiezen ze er letterlijk voor om vuur met vuur te bestrijden door ook zichzelf te wapenen, maar dat is natuurlijk niet overal mogelijk. De simpelste oplossing is je mond houden over je bezittingen en zorgen dat je accounts goed beveiligd zijn. Denk aan accounts die door meerdere mensen vrijgegeven moeten worden, voor je bij het saldo kunt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *