Steeds meer slimme mensen zien robots als groot gevaar

Stephen Hawking
Als we niet op onze tellen passen, zullen computers en robots de dienst uit gaan maken en een groot gevaar vormen voor de mensheid.

Het zijn scenario’s uit sciencefictionfilms, maar steeds meer intelligente mensen maken zich er grote zorgen over. Volgens grote en alom gerespecteerde wis- en natuurkundige Stephen Hawking zou de mensheid alvast moeten nadenken over uitwijkmogelijkheden op andere planeten. Hawking vreest dat kunstmatige intelligentie ons op enig moment te slim af zal zijn en om een catastrofe te voorkomen zouden we alvast koloniën op andere planeten moeten opzetten.

Tegenover de Financial Times laat de aan de spierziekte ALS lijdende knappe kop weten dat mensen evolueren, slimmer worden en ons DNA steeds complexer wordt. Maar het gaat volgens hem nog zeker 18 jaar duren voordat we daar enig voordeel van zien.

Hawkin is niet de enige die de ontwikkelingen met argusogen volgt. Tesla-oprichter Elon Musk en PayPal-oprichter Peter Thiel zijn niet heel gerust. Volgens Musk vormt kunstmatige intelligentie een groter gevaar dan kernwapens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *