Steeds minder mensen kopen Samsungs smartphones

Auteur: , 10 Reacties
Samsung-Omzet-2014

Het vierde kwartaal van 2014 was wederom een moeilijke tijd voor Samsung, en dat heeft alles te maken met de tegenvallende smartphoneverkoopcijfers.

Vergeleken met het vierde kwartaal van 2013 werd er 27 procent minder winst gemaakt, en dat heeft het bedrijf vooral aan hun smartphonetak te danken. Daarvan daalde de omzet met 22 procent ten opzichte van vorig jaar, en dat ligt vooral aan de veranderende markt in China.

Volgens onderzoeksbureau Canalyst heeft Apple (dat het nog steeds wel heel erg goed doet) Samsung daar van de troon gestoten, en heeft ook opkomend merk Xiaomi meer toestellen verkocht, en dat merk je als je de omzet bekijkt.

Toch nog winst
Dat betekent natuurlijk niet dat er meteen verlies gemaakt wordt. In het vierde kwartaal van 2014 werd er omgerekend 4,3 miljard euro winst gemaakt, terwijl dat in 2013 nog 5,9 miljard was. Deze winst heeft het bedrijf vooral te danken aan de tak die chips produceert, die grofweg de helft van de winst voor zijn rekening nam. De winst van de smartphonetak daalde namelijk met 64 procent.

Hoewel het smartphone onderdeel van Samsung deze keer dus de zondebok is, kan het altijd nog erger. De minste winst werd namelijk verdiend aan tv’s, huishoudelijke apparaten en beeldschermen.10 reacties

Ik vind samsung tegenwoordig te duur. Dat komt vooral door alle bloatware die ik op de telefoon aantref. Zo’n half gesponsord ding met verplichte apps zou een stuk goedkoper moeten zijn.
Het kwartje valt te vallen bij de meeste mensen, zwaar overpriced voor een lelijk én plastic ontwerp en extra gratis de minderfijne schil Touchwiz.

Het blijkt iig dat veel reclames goed werken, want ze hebben stapels verkocht en de mens die een smartphone wil en het eigenlijk niet interesseert koopt gewoon wat “de rest” koopt.
Vooral dat touchwizz maakt samsung telefoons niet zo goed als dat ze zouden moeten zijn. De hardware is gewoon goed, maar waar HTC en LG het veel beter doen is toch de software. zoals azenomei zegt, die bloatware is stront irritant
@mrB: Ja de gebruikte elektronische onderdelen zijn goed in de topmodellen. Maar ook de behuizing. Het is gewoon cheap ass plastic. Dat is prima in low-range toestellen.
Een collega kwam trots zijn S5 laten zien, prima collega, goeie vent en hij was er blij mee dus heb ik hem niet keihard in z’n bek uitgelachen. Maar zelfs het lellijke chromen randje ziet er beter uit bij veel supergoedkope Chinese rommel.
@tomleeuw: Man man triest figuur zeg. Ze zouden jou moeten uitlachen.

Plastic is trouwens een veel beter materiaal voor smartphones. Ik ga niet uitleggen waarom zoek dat zelf maar op.

Het is gwn een keuze.. Ikzelf ben ook geen voorstander van samsung. Vooral om al die bloatware en design dat me niet echt aanspreekt. Maar dat hun S5 van plastic is, dat heeft echt niets met kwaliteit te maken en is zelfs beter dan aluminium. (denk maar aan de doorbuigproblemen)

Geef mij maar een plastic model! Veel beter in gebruik!! En dan lach ik jou wel uit met je idiote aluminium behuizing.
@hehehehe:
Ik heb hem niet uitgelachen, goed lezen ik heb nog wel een beetje respect voor mensen ;)
Waar het om gaat is dat het een toestel is van volgens mij 5-600 euro en eruit ziet als een toestel van 200 euro max.
Zelf heb ik momenteel ook een plastic toestel van 175,-, prima ding, erg snel, vrijwel stok android, nu met lollipop via ota en geen Chinees vaag ding, ding ziet er imho beter uit dan een S5 (maar dat is persoonlijk iig minder bling), dus je hoeft mij niet uit te lachen met mijn idiote aluminium behuizing. Maar ik heb ook twee unibody alu toestellen gehad, en dat had wel een totaal andere uitstraling.

Ik ben alles behalve een Apple fan, maar de toestellen zien eruit (o.k. tot voor kort een klein klote scherm) alsof ze kosten wat ze kosten (lekkere zin, maar you get the point)
@tomleeuw: Akkoord!
Tijd dat ze touchwiz dumpen, ik vind de s5 op zich mooi, maar ik bedank voor touchwiz.
heb de Note 3 nu en dit wordt ook men laatste Samsung. Ik blijf wel bij Android maar wil ook wel eens iets anders proberen. Maar het probleem is dat alles altijd maar een beetje vooruit gaat. Als er nu eens iemand een killer smartphone op de markt brengt met een 5000mah batterij, waterdichtheid, 128gb intern 5 a 5.5 inch scherm, enz dan koop ik deze direct
Touchwiz is nu juist eindelijk zo op een niveau dat het prima werkt. Sinds kort een S5 voor werk. Zou ik zelf nooit gekozen hebben, maar imho is Touchwiz an sich niet nadelig. Ja er zitten veel te veel stomme apps op, maar dat is niet per sé ‘Touchwiz’. Google gaat ook meer en meer apps pushen.. ook niet leuk.

Ik heb andere redenen om het niet een heel prettig toestel te vinden. Het ding is gewoon te groot. En de vingerafdrukscanner is om te huilen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).