Steve Wozniak over Steve Jobs-film: ‘Geen aanrader’

Steve Wozniak over Steve Jobs-film: 'Geen aanrader'
De medeoprichter van Apple is -net als talloze recensenten- niet te spreken over Jobs, de film over het leven van die ándere Steve.

Maar eerst de bioscoopopbrengsten. Men verwachtte dat de film met een door Ashton Kutcher gespeelde Jobs in het openingsweekend zo’n 9 miljoen dollar zou ophalen. Het bleef echter steken op 6,7 miljoen dollar. Bummer. Ook niet bepaald fijn: de New York Times zegt dat de film over de ex-CEO van Apple “de sexappeal van een Powerpoint-presentatie heeft” en Steve Jobs er gek van zou zijn geworden. Auw.

Dit weekeinde klapte de 63-jarie medeoprichter van Apple Steve Wozniak, die uiteraard ook in de film wordt vertolkt, eroverheen met een recensie op Gizmodo. Hieronder een passage over foute statements en gebeurtenissen die nooit hebben plaatsgevonden. Hele recensie, waarin hij vind dat er een te heroïsch beeld van Jobs wordt geschetst en ze aan veel beginnersfouten van Apple voorbij gaan, HIER.

‘I suspect a lot of what was wrong with the film came from Ashton’s own image of Jobs. Ashton made some disingenuous and wrong statements about me recently (including my supposedly having said that the ‘movie’ was bad, which was probably Ashton believing pop press headlines) and that I didn’t like the movie because I’m paid to consult on another one. These are examples of Ashton still being in character. Either film would have paid me to consult, but the Jobs one already had a script written. I can’t take that creative leadership from someone else. And I was turned off by the Jobs script. But I still hoped for a great movie.’

Wat Wozniak zegt over zijn betrokkenheid bij een andere film over Steve Jobs klopt. Scriptschrijver Aaron Sorkin, bekend van The Social Network, werkt momenteel voor Sony aan een nu nog titelloze film over Steve Jobs en daarbij staat The Woz als consultant op de payroll. Dan vraag je je dus ook af hoe objectief zijn kijk op deze Jobs-film is, maar zijn ietwat negatieve oordeel wordt wel gestaafd door recensiesite Rotten Tomatoes die de film een 4,9 geeft. Op IMDb scoren ze een 5,5.

Gelukkig hebben we de trailer nog.
[gv data=”FrvkCS0ZGPU”][/gv]

Nog geen reacties

  1. Gelukkig hebben we de trailer nog……

    Uhhh, helaas hier niet. Bij mij volgt dan in ieder geval een leeg vlak.

    Dat Jobs in de film verheven wordt tot bijna mythische proporties was wel duidelijk. Steve (W) is een nuchtere vent en heb hem een aantal keer mogen spreken. Ik geloof dat hij in elk geval een stuk dichter bij de waarheid kan komen dan deze film.

  2. dit wist ik al voor hij uitkom dat dit een lauwe film werd.
    dat men nu dan maar een lauwe film van Larry Page en ook van Bill Gates maakt…

    of nee…maak een film over de CEO van Samsung, dat is nu ook “in”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *