Stichting BREIN sloopt Bierdopje.com

Stichting BREIN sloopt Bierdopje.com
Door een aanpassing in de Auteurswet heeft Stichting BREIN middelen in handen gekregen om ook sites waar ondertitels worden aangeboden kapot te maken. De eerste die wordt bedolven onder de juridische overmacht van BREIN is het sympathieke Bierdopje.com, een site waar een grote community al jaren werkt aan ondertitels.

Ja, zelfs zoiets onschuldig als zelfgetypte ondertitels probeert BREIN met alle mogelijke middelen aan banden te leggen. Ze eisen dat Bierdopje.com alle activiteiten rondom het aanbieden van ondertitels staakt, offline haalt en tevens een vergoeding aan de stichting betaalt. Bierdopje.com laat weten:

“Ze eisen dat we per direct staken om “inbreukmakend” en “onrechtmatig” te handelen, een verklaring te tekenen dit “nooit meer te zullen doen” en ze daarnaast ook nog eens binnen één week een “vergoeding” te moeten storten voor de door hun gemaakte kosten op hun rekening om de zaak “in de minne” af te laten sluiten. Doen we dit niet, dan bedreigen ze ons met civielrechtelijke procedures.”

Bierdopje.com, dat hobbymatig wordt gerund, heeft begrijpelijk geen trek in de rompslomp die een civiele procedure met zich meebrengt en het “juridische geraaskal van deze partij met grootheidswaan en overbetaalde juristen”. Daarom hebben de makers van de site besloten alle verwijzingen naar ondertitelingen te verwijderen, subforums gaan op zwart en zullen ze voortaan doorgaan als een TV community.

Op Twitter heeft de Nederlandse Piratenpartij een oproep gedaan om Bierdopje.com op juridisch vlak bij te staan, tot dusver is daar nog niets uit voortgekomen.

10 reacties

  1. Echt zwaar kansloos van dat hele kansloze stichting brein! Ik ben wel eens benieuwd of elke medewerker bij stichting brein ook zo netjes is en geen enkele illegale activiteiten doet op het interweb.

  2. Wat een stel ongelooflijke losers zeg daar bij die Brein, te zielig voor woorden . Hoop die Tim zelf eens in een situatie terrecht komt dat hij ergens geen geld voor heeft en iedereen hem dan ook links laat liggen
    Tot nu toe heeft downloaden alleen maar positieve gevolgen voor verkoop gehad,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *