Gmail

Problemen met Gmail, G Suite applicaties, YouTube en/of Slack?

Gmail

Dat ligt niet aan jouw computer, want Google meldt problemen met Gmail en G Suite.

Veel mensen en organisaties maken gebruik van Gmail en/of G Suite om vanuit gedeelde mappen te kunnen werken. Momenteel rapporteren duizenden gebruikers wereldwijd problemen.

Google bevestigt problemen met Gmail en G Suite

Google meldt sinds 7.29 uur Nederlandse tijd dat zij op de hoogte is van problemen met Gmail en G Suite. Gebruikers rapporteren onder meer dat zij geen mails kunnen verzenden en geen bijlagen bij mails kunnen voegen. Als men dat probeert gaat het opladen langzaam en krijgt men uiteindelijk een foutmelding waarin men aangeeft dat het netwerk onderzocht moet worden. Het probleem ligt echter niet bij het netwerk maar waarschijnlijk bij Google.

Ook andere Gmail en G Suite applicaties getroffen

Wie denkt slim te zijn en uit te wijken naar Slack, Google Meet, Google Voice of Google Docs ervaart ook problemen, dus dat biedt waarschijnlijk geen oplossing.

Zelfs het uploaden van video’s naar YouTube schijnt momenteel tot foutmeldingen te leiden.

Hoe nu verder?

Inmiddels heeft Google op haar servicepagina om 8 uur (Nederlandse tijd) een update geplaatst waarin ze aangeeft dat ze de problemen onderzoekt. Zij verwacht om 10 uur (wederom Nederlandse tijd) met een volgende update te komen waarin ze uitleg hoe en wanneer de problemen opgelost gaan worden. Tot die tijd lijkt het erop dat je wat andere (thuis)werkzaamheden moet doen. Google publiceert de statusupdate over Gmail, G Suite en andere applicaties op deze pagina.

Het op de schop gooien van Gmail neemt men dus nu wel erg letterlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *