Straks bestuur je games met je ogen


Je tegenstander vol met virtueel lood pompen door alleen gericht naar hem te kijken. Het wordt straks mogelijk met de eye-tracking controllers van SteelSeries en Tobii.

SteelSeries is een bekende fabrikant van gamemuizen, -toesenborden en -koptelefoons. Ze hebben de handen nu ineengeslagen met Tobii, die bekend staat om producten met oogbalbewegingssensoren. Ze brachten eerder al laptops op de markt met oogbewegingsgedoe. Dat resulteerde onder meer in het epische spel Eye Asteroids.

De nieuw aangekondigde game controller heeft nog geen naam, maar zal gebaseerd zijn op de Tobii EyeX. Spelontwikkelaars kunnen ‘m vanaf maart bestellen voor 195 dollar. Hoe het precies zal worden toegepast is nog niet helemaal duidelijk. Dat ligt aan de gamebouwers. Maar denk aan een pointing tool, waarbij je ergens naar kijkt en dit – in combinatie met een hoofdbeweging – leidt tot een actie (fire!). Of een stuk tekst dat automatisch verdwijnt als het is gelezen.

Het in Stockholm gevestigde Tobii geeft in onderstaande video een aantal voorbeelden van wat er mogelijk is met de Tobii EyeX en eye tracking.

[gv data=”P8a46q6u8_s”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *