Straks mogelijk geen iMessage meer op je iPhone

VirnetX
VirnetX vindt dat Apple zijn patenten schendt en kreeg daar al eens eerder gelijk in. Facetime zou ook kunnen verdwijnen.

In februari kreeg de patentenlicentie-firma al het schone bedrag van $625 miljoen toegekend. Maar nu willen ze meer, meer, meer!

Apple bestrijdt de claim, en op goede gronden: het US Patent and Trademark Office heeft al bepaald dat VirnetX helemaal geen aanspraak kan maken op de innovaties in kwestie. Die uitspraak wordt echter in een aparte rechtszaak bestreden. Je zou zeggen: tot VirnetX in die zaak gelijk krijgt, heeft het geen poot om op te staan. Zo werkt het echter niet.

VirnetX wordt hier en daar een patenttrol genoemd. In de standaard-betekenis van het woord slaat dat echter op een bedrijf dat patenten claimt en ze niet toepast, om zo geld los te peuteren bij de succesvolle jongens. Het geval wil echter dat VirnetX ´zijn´ patenten wel degelijk toepast in een eigen product: chatapp Gabriel Collaboration Suite, waar wij (en vermoedelijk jij) nog nooit van hadden gehoord. En dat komt natuurlijk omdat Apple zomaar misbruik maakt van die patenten!

Even afwachten hoe dit eindigt. Voorlopig kun je op je iPhone gewoon Facetimen en iMessagen als vanouds.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *