Stranger Things 4 ondertiteling vol creativiteit

Stranger Things 4 ondertiteling vol creativiteit

Stranger Things 4 ondertiteling vol creativiteit

Je zou bijna Stranger Things 4 nog een keer kijken met de ondertiteling aan.

Helaas, het vierde seizoen van Stranger Things zit er alweer op. Dat was genieten hè? Achteraf duiken er leuke anekdotes en grappige verhalen op. Zoals deze. Wist je dat de gebroeders Duffers ondertitelaars de volledige vrijheid hebben gegeven in het ondertitelen van het nieuwe seizoen Stranger Things?

Het gaat hier om ondertiteling specifiek voor doven en slechthorenden. Dus niet alleen de conversaties, maar ook alle bijgeluiden die van ondertiteling worden voorzien. In een interview met Netflix geeft schrijver Jeff T. tekst en uitleg.

Het omschrijven van de geluiden schurk Vecna. De epische gitaarscène van Eddy. Je moet je voorstellen dat doven en slechthorenden de serie op een andere manier meekrijgt dan iemand die wel alles kan verstaan. Het is de taak aan de ondertitelaar om met creatieve woorden een vergelijkbare sfeer neer te zetten.

Het interview met Netflix over de Stranger Things ondertiteling is erg vermakelijk om eens door te lezen. Je krijgt inzichten en bekijkt de show op een manier waarop je er vermoedelijk niet eerder naar hebt gekeken.

Stranger Things krijgt nog tenminste één seizoen. Wanneer het vijfde seizoen van de hitserie op Netflix verschijnt is nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *