Streamingdiensten onder Nederlanders vreselijk populair

Auteur: , 2 Reacties
Netflix

Iedereen kent Netflix, maar er zijn tal aan streamingdiensten.

Streamingdiensten zijn voor sommigen niet meer weg te denken in het dagelijks leven. Miljoenen Nederlandse huishoudens maken gebruik van één of meerdere diensten. De populairste dienst is Netflix, dat tv-series, films, documentaires en andere vorm van content aanbiedt. Daarnaast zijn er tal van andere betaalde platformen zoals Videoplay, NPO Start Plus en RTL XL Premium.

Uit de nieuwste cijfers van Stichting Kijkonderzoek (SKO) blijkt dat 34 procent van de Nederlanders een keer per week gebruik maakt van een betaalde streamingdienst. Het onderzoek heeft de eerste zes maanden van dit jaar in kaart gebracht. Daarnaast start zeker 48 procent van de Nederlanders regelmatig een streamingdienst op. Acht procent meer in vergelijking met een jaar geleden.

Streamingdiensten worden steeds meer toegankelijk. Diensten bieden bijvoorbeeld een app op de televisie aan, maar je kunt ook films en series op je laptop of op een mobiel apparaat kijken. Een nadeel is het onoverzichtelijke scala aan streamingdiensten. Je ziet bijna door de bomen het bos niet meer en het aanbod zal de komende jaren alleen maar gaan toenemen.2 reacties

Ik ‘gebruik’ alleen Chrunchyroll. Maar alleen als er geen fansubs beschikbaar zijn/komen van de anime die ik (wil) kijk(en)
En er zijn nog altijd mensen de vrijwillig naar die bewegende kots + reclame van RTL en SBS kijken. Het blijft bijzonder.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).