Street Charge: Amsterdamse oplaadpaal voor al je gadgets

Street Charge
Het barst in Amsterdam niet alleen van de oplaadpunten voor elektrische auto’s, sinds deze week kun je ook je telefoon, tablet, camera, whatever aan een paal hangen.

Dutch Solar Group presenteerde eerder deze week de eerste Street Charge in Nederland op het Museumplein Amsterdam. De stroom wordt geleverd door de zon en het gebruik van de de Street Charge is voor iedereen gratis. Gewoon een kwestie van je smartphone aan de kabeltjes van de Street Charge koppelen en je accu laadt direct op met energie van de zon. Heikel puntje: je moet er wel even in de buurt blijven. In Amsterdam je gadget onbeheerd op zo’n paal laten liggen raden we niet aan.

45 Watt

De Street Charge beschikt over drie zonnepanelen met een kracht van 45 Watt. Verschillende mobiele devices zoals telefoons, tablets en camera’s kunnen direct worden opgeladen door middel van USB- of micro-USB laders die aan de paal zijn verbonden. Ook op bewolkte dagen levert de Street Charge direct voldoende energie. ‘s Nachts is de Street Charge ook te gebruiken, dan put de paal haar energie uit de interne batterij die overdag wordt opgeladen door de zon.

Street Charge

Als het aan Dutch Solar Group-directeur Stan van den Heuve ligt komen we deze paal (hij is te huren, dat is het businessmodel) op steeds meer plekken tegen:

“Je kan de Street Charge de komende maanden door heel Nederland tegenkomen. Veel gemeentes zien de Street Charge als een serviceproduct voor de inwoners en dankzij het strakke design is het ook een prachtige manier om mensen kennis te laten maken met zonne-energie in de openbare ruimte.”

Leuk. Nu nog een Street Charge met kluisjes.

3 reacties

  1. Zoiets lijkt me inderdaad haalbaarder als er kleine kluisjes aan komen te zitten waar je (voor €1,- oid) even je telefoon op kan laden terwijl je zelf op het terras blijft zitten/op het festivalterrein blijft oid. Ik zou mijn telefoon nooit zomaar midden op straat aan de paal hangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *