Stuur een appje over een bom en krijg de politie op bezoek

Bom WhatsApp
Een Limburgse voetbalfan kreeg onlangs de schrik van zijn leven toen hij thuis werd opgewacht door vier gewapende agenten. Wat hij fout had gedaan? Een WhatzApp-berichtje sturen over een bom. Welkom in Nederland anno 2013.

Dit nogal opvallende bericht is afkomstig van dagblad De Limburger, en volgens die krant zou het als volgt gegaan zijn. Een voetbalfan vraagt in een WhatsApp groep, via een voicebericht, of er mensen zijn die zin hebben om mee te gaan naar Fortuna-MVV. Daarna volgt de volgende conversatie:

Moeder: “Vraag pap eens of hij tijd heeft”
Vader: “Ik ga mee! Lijkt mij leuk, maar hopelijk geen bommetje gegooid daar”
Zoon: “Doe toch normaal man. Tjsonge tjsonge! Ik heb zelf een bom gemaakt. Dikke bommmm, haha.”

Het gebruik van het woord bom ligt gevoelig omdat vorig jaar bij de wedstrijd Fortuna-MVV een incident was met een vuurwerkbom. Na een kort gesprek met de agenten en nadat de jongeman uit Sittard het verhaal had laten zien zagen de agenten in dat het om een onschuldige opmerking ging.

Kunnen we hier nou uit concluderen dat de Nederlandse politie WhatsApp afluistert en (bepaalde) mensen in de gaten houdt? Dat zou kunnen, maar het verhaal komt nogal vreemd over. Het zou bijvoorbeeld ook heel goed mogelijk kunnen zijn dat iemand uit de WhatsApp groep de politie heeft getipt, of dat iemand die toevallig het voicebericht hoorde het nogal verdacht vond.

Zeker omdat het hier gaat om een voicebericht via WhatsApp en niet om een tekstbericht is de kans vele malen groter dan een omstander het, toevallig, gehoord heeft en het volledig uit zijn verband is gerukt. (via: thepostonline.nl & alexanderklopping.nl)

Het kans soms leuk zijn om een aluhoedje op te zetten en te doen alsof we in een politiestaat leven, maar het kan nooit kwaad om ook eens te denken aan andere mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *