Succes iPhone X heeft gevolgen voor iPhone 8

Auteur: , 3 Reacties
Succes iPhone X heeft gevolgen voor iPhone 8

De aankondiging van drie high-end iPhones zorgt voor een verkoop die niet in balans is.

De iPhone X is op dit moment het beste en populairste toestel in het gamma van Apple. Reviewers spreken over het algemeen over de meest innoverende iPhone sinds jaren. Met dit succes en een goedlopende verkoop, walst de smartphone over zijn mindere broertjes.

Analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities denkt dat de productie van de iPhone 8 dit kwartaal drastisch zal worden teruggeschroefd. Hij spreekt over een productievermindering van 50 á 60 procent.

Eerder bleek al dat de nu goedkopere iPhone 7 populairder is dan de nieuwe iPhone 8. Onderzoeksbureau Canalys zegt dat de iPhone 8 Plus inmiddels beter verkoopt dan de iPhone 8. Men spreekt over 6,3 miljoen zendingen voor de iPhone 8 Plus en 5,4 miljoen zendingen voor de iPhone 8. Het is voor het eerst dat een Plus-model van Apple beter verkoopt dan de instapper.

De productie van de iPhone X zal juist worden opgeschroefd. Volgens Kuo met 35 á 45 procent. De Foxconn-fabriek zal eind dit jaar worden omgebouwd van iPhone 8 Plus-productielijn tot iPhone X-productielijn. Het prijzige, maar toch populaire toestel heeft alleen al in Nederland een levertijd van drie tot vier weken. De feestdagen komen eraan en de vraag naar de iPhone X zal daarom alleen maar toenemen. Een verhoogde productie moet leveringsproblemen voorkomen. (via Macrumors)3 reacties

Hadden ze dit niet zien aankomen? Het lijkt vrij logisch dat de vraag naar de X hoger is dan naar de 8. Ik houd het maar even lekker bij mijn ouderwetse 7 ;-)
Tussen de 6 , 7 en 8 zit amper verschil.
Toen ik vorig jaar mijn 7 ophaalde kon ik enkel aan de ontbrekende auxaansluiting zien dat het een 7 was. Het lijkt wel de Audi onder de telefoonmerken, (-:
@monsieurleloure: Tja , Apple houdt vast aan een bepaald onywerp. Dat was bij de computer tak ook al zo. Voordeel is dat je toestel niet meteen verouderd is als er een nieuw model komt. Enige voordeel voor de 8 is de mogelijkheid van draadloos opladen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).