Succes van iPhone XR maakt komst iPhone XR2 belangrijker. Dit verwachten we

iPhone-xr-2
Apple lijkt eindelijk de weg naar de mainstream-klant terug gevonden te hebben.

Uit de laatste cijfers over de verkopen van smartphones blijkt dat de iPhone XR het onverwacht goed doet. In het eerste kwartaal van 2019 was 79,3% van de in grote Europese landen verkochte smartphones een Android-telefoon. Apple verloor met haar iOS smartphones 2% ten opzichte van vorig jaar en behaalde een marktaandeel van 20,1%. Opvallend hierbij was dat de verkoopcijfers van de iPhone XR hoger waren dan de verkoopresultaten van de iPhone XS en iPhone XS Max gezamenlijk. Het wordt voor Apple dan ook steeds belangrijker om een goede prestatie neer te zetten met de release van de iPhone XR 2019 of iPhone XR2, zoals hij ook wel genoemd wordt. De geruchten spreken dan ook van indrukwekkende specificaties. We zetten op een rij wat we tot nu toe op basis van de geruchten kunnen verwachten.

De verwachting is dat we het 6″ liquid retina display weer terug gaan zien. Dat betekent dat we ook dezelfde notch en gezichtsherkenning terug gaan zien. Toch gaat er aan het uiterlijk iets veranderen en dan vooral aan de achterkant. Apple gaat namelijk over op een nieuwe cameravoering en hiervoor is een vierkante uitsparing aan de achterkant voorzien. Hierover doet Apple erg geheimzinnig, dus er is niet veel meer over de specificaties bekend dan dat het waarschijnlijk een dual cam wordt (zoals op de middelste achterkant op de foto te zien). Ook aan de mogelijke kleuren gaat het een en ander veranderen, maar dat wisten we al.

Qua techniek zien we ook een aantal veranderingen. Het werkgeheugen van 3 GB RAM wordt waarschijnlijk niet verhoogd, maar het toestel zal wel worden uitgebracht met iOS 13. Ook zal Apple haar eigen A13 SoC processor laten debuteren, zo is de verwachting.

Ook qua prijsstelling verandert er naar verwachting weinig, dit betekent een vanaf prijs van ongeveer € 859,-. De verwachting is dat het toestel in september, tegelijk met de iPhone 11 en iPhone 11 Max gepresenteerd zal worden op een speciaal event. Een maand na de start van de verkoop van de iPhone 11 en 11 Max zou de iPhone XR 2 dan ook in de winkel moeten liggen.

Vind jij het het wachten waard?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *